Mantarlı ve kaşarlı pilav hazırlamak istenler, yemeğin yapılışını ve malzemelerini merak ediyor. Bu pilavda bir parça et yok ama aynı zamanda hem Lent'te hem de her gün hazırlanabilen doyurucu, lezzetli ve aromalı bir yemek. Mantarlı pilav, örneğin domates ve salatalık salatası veya patates püresi ile bağımsız bir yemek olarak ve et için garnitür olarak da servis edilir. Peki Mantarlı kaşarlı pilav tarifi nasıl, malzemeleri neler? Mantarlı kaşarlı pilav pratik yapılışı nasıl?
MANTARLI KAŞARLI PİLAV TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı mantar
1 su bardağı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
MANTARLI KAŞARLI PİLAV NASIL YAPILIR?
Mantarı ince doğrayıp tavaya koyup 1 kaşık yağda soteleyelim.
Pilav tenceresine pirinci, yağı ve tuzu koyup kavuralım.
Suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
Suyunu çekmeye az kalınca ocaktan alıp içine mantarı ekleyip karıştırıp güveçlere dolduralım.
Üstlerine kaşar peyniri rendesi koyup suyunu çekip peynir kızarıncaya kadar fırında pişirelim.