Mantarlar tavada eriyor: Kahvaltılık mantarlı sote tarifi

Mantarlı kahvaltılık sote ekmeksiz de doyurabilen bir lezzet. Mantarlı sote için mantarlar iyice temizlenmelidir. Mantarların tavada iyice erimesi için ince ince doğramalıdır.

HABER MERKEZİ

Mantarlı sote tarifinde soğan ve et beraber kavrulmalı ve renkleri pembeye dönmelidir. Mantarlı sote için baharatlarınızı hazır edin.

Mantarlı Kahvaltılık Sote

Malzemeler (2-3 kişilik)

300 g mantar (kültür mantarı veya istiridye mantarı)

1 adet soğan (isteğe bağlı)

1 adet kapya biber veya yeşil biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Tuz, karabiber

Kekik veya pul biber (isteğe bağlı)

2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Yapılışı

Mantarları temizle: Mantarları nemli bir bezle sil veya hızlıca yıka, ardından ince dilimle.

Soğan ve biberi hazırla: Soğanı yemeklik doğra, biberi ince doğra.

Sote et: Tavada yağı ısıt, önce soğanı pembeleşene kadar kavur, ardından biberi ekle.

Mantarları ekle: Mantarlar suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişir.

Baharatla: Tuz, karabiber ve isteğe göre kekik/pul biber ekle.

Peynirle bitir: Ocaktan almadan önce kaşar peynirini serpip kapağı kapat, peynir eriyince servis et.

�� Ek fikirler:

Yumurtalı yapmak istersen mantarlar suyunu çektikten sonra 2-3 yumurta kırıp karıştırabilirsin.

Minik ekmek dilimlerinin üzerine koyup fırında hafif kızartarak bruschetta tarzı kahvaltılık yapabilirsin.