Mantarı bir de böyle deneyin! Farklı yemek arayanlara mantar dolması tarifi

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü mantar dolması tarifi oldu. ''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünüyorsanız mantar dolması tam sofranıza layık. Peki, mantar dolması nasıl yapılır? Mantar dolması kıyma harcı, beşamel sosu ve domates sosu olmak üzere üç aşamada yapılıyor. Kıymalı harcın mantar içine doldurulmasıyla hazırlanan mantar dolması farklı yemek arayanların da kurtarıcısı olabilir. İşte nefis mantar dolması tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mantar dolması tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. Kıymalı harçla doldurulan mantarın beşamel sosla buluşması sofrada iştah kabartacak. Eğer farklı yemek tarifi için internette "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız Şef Rafet İnce'nin önerdiği mantar dolmasını mutlaka denemelisiniz.

Mantar dolması kıymalı harç, beşamel sos ve domates sos olmak üzere üç aşamada hazırlanıyor. İşte mantar dolmasının yapılışı ve malzemeleri...

MANTAR DOLMASI İÇİN MALZEMELER

5 adet mantar

100 gram dana kıyma

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı pul biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

Beşamel sos için:

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı muskat

1 adet yumurta sarısı

Tuz ve karabiber

Domates sos için:

3 adet domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 dal taze fesleğen

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

Üzeri için:

50 gram taze kaşar

MANTAR DOLMASININ YAPILIŞI

Mantar dolması tarifi yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında kavuruyoruz. Sarımsak, kıyma, salça, pul biber, tuz ve karabiber ekleyerek harcımızı kavuruyoruz. Kavrulan kıyma harcına su ekleyerek biraz daha pişiriyoruz.

Saplarından ayırdığımız mantarları fırın kabına alarak içine kıymalı harcı dolduruyoruz. Üzerlerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar ilave ederek fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI

Tereyağı ve zeytinyağında unu kavuruyoruz. Kavrulan una süt ekleyerek karıştırıyoruz. Kıvam alan beşamel sosa muskat, tuz ve karabiber ekliyoruz. Son olarak yumurta sarısını ilave ederek ocağın altını kapatıyoruz ve hızlıca çırpıyoruz.

DOMATES SOSUN YAPILIŞI

Zeytinyağında salçayı kavuruyoruz. Rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ekleyerek pişiriyoruz. Son olarak doğranmış fesleğen ekleyerek biraz daha pişiriyoruz.

Tabağın tabanına domates sosu yayarak pişmiş olan mantar dolmalarını üzerine yerleştirip servis ediyoruz.

Anne tarifiyle revaninin yapılışı! 5 adımda revani tarifi