Manisa'nın meşhur lezzeti tescillendi! Yöresel yemek arayanlara işte tarifi

Manisa'nın meşhur ''Kırkağaç çakal pideli paça'' yemeği tescillendi. Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde sofraların olmazsa olmazı olan pideli paça yemeği hem görüntüsüyle hem lezzetiyle iştah kabartıyor. İşte Manisa'nın tescilli yemeğinin püf noktaları...

AA

Manisa'nın tescilli yemeklerine bir yenisi eklendi. Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin geleneksel yemeklerinden "Kırkağaç çakal pideli paça" yemeği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.

Kırkağaç Kaymakamlığının 2 yıl önce yaptığı tescil başvurusunun onaylanmasının ardından yemek, "Kırkağaç topalak yemeği" ve Kırkağaç kavununun ardından ilçenin coğrafi işaretli üçüncü ürünü oldu.

PİDELİ PAÇA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Yöreye özgü pide, paça ve paça eti suyundan yapılan pideli paça yemeğinin aşamaları uzun.

İlk olarak yöreye özgü pideler nce ince ufak kareler şeklinde kesilir ve tabağa yerleştirilir.

Sonra kuzunun kelle ve paça etini suyun içerisinde 5 saat boyunca bekletilir. Ardından 2 saat boyunca kaynatılır. Bu kaynayan su etinden ayrılır.

Elde edilen o su, pidenin üstüne dökülür. Yemeğin püf noktası burasıdır.

Suyunu ne çok ne de az koymalısınız. Çok koyarsanız pideler çok ıslanacak, az koyarsanız pideler kuru kalacak. Tam kıvamını tutturmanız gerekiyor.

Daha sonra paçanın etini ıslanan pidelerin üzerine serpiştiriliyor. Sonra kırmızıbiber, isteğe göre sirke, sarımsak ya da limon eklenir.

Son olarak bolca tereyağı koyulur.