IHA
Yaz gelince ev yapımı salça hazırlıkları da başlıyor. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde ev kadınları salçayı kurutma yöntemiyle yapıyor. İşte adım adım ev yapımı salça tarifi...
Ev yapımı doğal kışlık yiyecek maratonu bu kez de evlerde domates ve biber salçası, biber kurutma, turşu yapımı ile devam ediyor.
ADIM ADIM SALÇA TARİFİ
Sarıgöllü ev kadınları tarafından evlerde özenle hazırlanan ev yapımı domates salçasının yapımını tarif eden ev hanımı Kadriye Sarıhan,
"Salça yapılacak domatesler önce güzelce yıkanır.
Sonra bidonların içlerine dilim dilim doğrandıktan sonra üzerine bol miktarda tuz atılır.
Bidonları güneşin altında üç dört gün beklettikten sonra tekrar süzülerek çekirdeğini ve kabuğunu alırız.
Daha sonra geniş siniler üzerine dökerek tekrar güneşin altına bırakarak burada iyice suyunu çekmesini bekleriz.
Ara sıra karıştırmak gerek. Sonra salça suyunu çektiğinde kaplara koyarak kilere bırakarak kışın kullanılır." dedi.
İlçede salça, erişte, makarna ve diğer kışlık yiyecekleri yaparak İnternet üzerinden satış yapanların sayısının her geçen gün arttığı öğrenildi.