Manisa kebabı tarifi! MasterChef yarışmacılarını zorlayan yemek

MasterChef bugün Manisa'da. Programı izleyenler en çok Manisa kebabı tarifini araştırdı. Tırnak pideyle sunulan Manisa kebabının diğerlerinden farkı sumakla ve tereyağıyla servis edilmesidir. İşte MasterChef hayranlarına adım adım Manisa kebabının yapılışı ve tırnak pide tarifi…

Manisa kebabı tarifi günün en çok araştırılan yemeği oldu. Çünkü bugün MasterChef Manisa'da ve yarışmacılar buranın yemeklerini yaparak yarışacak. Şeflerin en çok önemsedikleri yemeklerin başında ise Manisa kebabı geliyor. Bu kebap tırnak pideyle sunuluyor. Üzerine tereyağı ve sumak dökülerek servis ediliyor.

İzmir ve Aydın bölgelerinde de sevilerek tüketilen Manisa kebabı lezzetiyle meşhur bir yemek. Hem tırnak pide hem de kebabın tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

MASTERCHEF MANİSA KEBABI MALZEMELER

Yumuşak tarafından 2/3 dana eti

1/3 kuzu eti

Tereyağı

Sumak

Tuz

Domates, yeşilbiber, kuru soğan, maydanoz

(Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırın)

MANİSA KEBABI TARİFİ

Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir.

Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır.

Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken, pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır.

Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir.

Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır.

Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis yapılır.

TIRNAK PİDE MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kuru maya

Aynı oranda tuz ve şeker

Yeteri kadar un

Sosu için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı çörek otu

TIRNAK PİDE TARİFİ

Süt, su, şeker ve mayayı karıştırın. Ardında tuz ve yağı ilave ederek karıştırın. Azar azar unu ekleyeyerek yoğurun.

Hamur toparlanınca üzerine temiz bir bez örterek 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru dört eş parçaya bölün ve üzerini örterek 15 dakika kadar daha dinlendirin.

Sos için yumurta ve yoğurdu çırpın. Bezelerin üstüne sırayla sosunuzda 2 yemek kaşığı kadar dökün.

Elinizle uzunlamasına servis tabağı büyüklüğünde açın.

Parmak uçlarınızla iyice bastıra bastıra etrafını daha sonra da baklava şekli olacak şekilde içine bastırın. Yağlı kâğıdınıza alın üzerine çörek otu serperek fırına verin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıkarıp bir süre soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.