AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Köfte tarifi denilince ilk akla gelen anne usulü pişirilen lezzetlerdir. Anne eli değişmiş köftelerden daha güzel olan sodalı köfte mangalda pişmiş hissi verecek. Çoğu kişinin duyunca şaşırdığı sodalı köfte tarifi sayesinde sofranıza eşsiz bir lezzet eklemiş olursunuz.
Sodalı köfte Bursa'da en sık yapılan lezzetlerden biridir. Bursalılar sodalı köfteyi en özel zamanlarında misafirlerine ikram eder.
MALZEMELER
300 gram kıyma
Yarım adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kadar; kimyon, toz biber, karabiber, kabartma tozu
Yarım çay bardağı kadar galeta unu
Yarım çay bardağı sade soda
YAPILIŞI
Bir gün dolapta bekletmeniz köftenizin lezzetini artırır.
Bu yüzden köfte yemeği yaptığınızda önceki günden başlayın.
Bir kabın içine kıymayı ve soğanı rendeden geçirerek koyun.
Soda hariç tüm malzemeleri koyun.
İyice yoğurun.
Ardından streçleyip dolaba koyun.
Ertesi gün içine soda döküp yeniden yoğurun ve şekil verin.
Tavayı yağla doldurun köfteleri tek tek kızartın.
Yağ çeken kağıda koyun.
Afiyet şifa olsun...