Mangalda pişmiş gibi bir lezzet! Sodalı köfte nasıl yapılır?

''Akşam yemeğe ne yapmayım'' derdine son verecek lezzetli bir tarif olan sodalı köfte tarifini sizler için derledik. Mangalda pişmiş gibi bir lezzet veren sodalı köfte tarifi için kollarınızı sıvayın. Peki sodalı köfte nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Köfte tarifi denilince ilk akla gelen anne usulü pişirilen lezzetlerdir. Anne eli değişmiş köftelerden daha güzel olan sodalı köfte mangalda pişmiş hissi verecek. Çoğu kişinin duyunca şaşırdığı sodalı köfte tarifi sayesinde sofranıza eşsiz bir lezzet eklemiş olursunuz.

Sodalı köfte Bursa'da en sık yapılan lezzetlerden biridir. Bursalılar sodalı köfteyi en özel zamanlarında misafirlerine ikram eder.

SODALI KÖFTE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

300 gram kıyma

Yarım adet kuru soğan

Yarım tatlı kaşığı tuz

Bir çay kaşığı kadar; kimyon, toz biber, karabiber, kabartma tozu

Yarım çay bardağı kadar galeta unu

Yarım çay bardağı sade soda

YAPILIŞI

Bir gün dolapta bekletmeniz köftenizin lezzetini artırır.

Bu yüzden köfte yemeği yaptığınızda önceki günden başlayın.

Bir kabın içine kıymayı ve soğanı rendeden geçirerek koyun.

Soda hariç tüm malzemeleri koyun.

İyice yoğurun.

Ardından streçleyip dolaba koyun.

Ertesi gün içine soda döküp yeniden yoğurun ve şekil verin.

Tavayı yağla doldurun köfteleri tek tek kızartın.

Yağ çeken kağıda koyun.

Afiyet şifa olsun...

Sahurda kokusuyla içinizi saracak lezzet! Peynirli üçgen börek nasıl yapılır?