Mandalina kabuklarını şampuana ekleyin! Etkisine şaşıracaksınız

Mandalinayı hepimiz C vitamini diye biliyoruz. Peki, mandalina kabuğu? Mandalina kabukları, tencerede, fırında, şampuanda, kahvede, kekte olağanüstü etkiler yapıyor. İşte mandalina kabuklarının farklı kullanım alanları...

C vitamini olan mandalinanın kabuğu da şifa. İster kabukları rondodan geçirin ister rendeleyin. Her iki durumda da harikalar oluşturan bu meyve şampuana eklendiğinde ise saçları parlatıyor. İşte mandalina kabuğunun ilk kez duyacağınız faydaları...

MANDALİNA KABUKLARININ FARKLI KULLANIM ALANLARI

Şampuanın içine bir tatlı kaşığı kadar atıp karıştırın. Saçların daha parlak ve canlı olmasını sağlar.

Mandalina kabuklarını fırına koyun. Sertleşen kabukları bir havanda öğütün. Öğütülen mandalina kabuklarını bir kavanoza koyup kaldırın. Şeker olarak tatlılarda kullanabilirsiniz.

Bir tencerenin içine mandalina kabuklarını koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun buharına yüzünüzü tutun. Gözenekleri yumuşatarak içindeki kirleri dışarı atmanızı kolaylaştırır. Cildin nem oranını dengeler.

Kabukları rondodan geçirerek mandalinali kek yapabilirsiniz.

Mandalina kabuklarını toz haline getirmeden kuru bir halde keseye koyun. Keseyi kaldırdığınız kıyafet hurcuna yatak hurcuna koyun.

Öte yandan evin bir köşesine asabilirsiniz. Yanlış 2 ya da 3 gün de değiştirin. Evinde eşyalarında güzel kokmasını sağlar.

Çocuğunuzu yıkadığınız kovanın içine mandalina kabukları koyun. Çocuklarda sık sık görülen sinüs tıkanıklığı kulak kirliliğini engeller.

Mandalina kabuklarını mumunuzun etrafına batırın. İçeri daha egzotik koku yayılır.

Mandalina kabuklarından reçel ya da marmalet yapabilirsiniz.

Mandalina kabuklarını yapacağınız Türk kahvesine ekleyip daha yumuşak içim haline getirebilirsiniz.

Kişilik testi! Aptal aşık mısınız yoksa bulunmaz Hint kumaşı mı? Tek soruda öğren