Süt helvasının kıvamı çok lezzetli. En önemli püf noktası malzemelerin azar azar kavrularak pişirilmesi. İşte süt helvasının incelikleri...
Süt helvasının yapılışını adım adım kaleme aldık. Peki en lezzetli süt helvası nasıl yapılır?
SÜT HELVASININ MALZEMELERİ
Helva İçin:
1 litre süt
5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker (200 gram)
1 paket vanilin
1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı fındık içi
SÜT HELVASI NASIL HAZIRLANIYOR?
Geniş bir karıştırma kabının içine süt ve şekeri ilave ediyoruz. Şeker eriyene kadar hızlıca karıştırıyoruz.
Geniş bir tavanın içerisine tereyağını ilave ediyoruz. Sonra da üzerine unu ekliyoruz. Unun kokusu çıkana kadar güzelce kavuruyoruz.
Sonrasında şekerli sütü, kavrulmakta olan karışıma azar azar ekleyerek sürekli karıştırıyoruz ve pürüzsüz bir hal alıp koyulaşana kadar bunu yapmayı sürdürüyoruz.
Ardından tavaya vanilin ve yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Hazırladığımız bu karışımı orta ölçekteki bir fırın kabının içene ekliyoruz ve üzeri kabuk tutana kadar yaklaşık 10 dakika boyunca bekliyoruz.
Daha önceden 230 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 15 dakika boyunca yüzü kızarana kadar güzelce pişiriyoruz.
Bu sürenin sonunda fırından aldığımız süt helvasını üzerine fındık parçacıkları serperek sıcak bir şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun...