Buğday çorbası Çanakkale kahramanlarının menüsünde olan bir çorba. Hem kolay olması hem de o dönemin şartlarına göre bulunabilen malzemelerle hazırlanması çorbayı değerli hâle getiriyor. Peki, Çanakkale kahramanlarının içtiği buğday çorbası tarifi nasıl?
BUĞDAY ÇORBASININ PÜF NOKTASI
Buğday çorbası tarifinin ana malzemesi buğday ve yoğurt. Buğday çorbasının püf noktası ise yoğurtlu karışımı ilave etmeden önce çorbanın suyu ile karıştırılmasıdır. İşte en kolay çorba tarifi...
BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı buğday
1 yumurta
1 kg yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Nane
Tuz
Su
BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ
Buğday çorbası tarifi için önce buğdayları haşlayın. Yıkayın ve süzdükten sonra üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.
Başka bir kâsede yoğurt, yumurta, un, nane ve tuzu güzelce çırpın.
Biraz su ekleyip ayran gibi bir karışım elde edin. Buğday haşlandıktan sonra suyunu süzün.
Bir tencerede yağı ve unu kavurun. Ardından kaynar su ekleyin. Buğdayları da ilave edin.
Kaynamaya başlayınca bir kepçe buğdayın suyundan yoğurda ekleyip karıştırın. Bu çorbanın kesmemesi için püf noktasıdır.
Daha sonra yoğurtlu karışımı tamamen buğday çorbasına ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha bekletin. Altını kapatın. Buğday çorbası sıcak servise hazır.