Pişi sadece 2 malzemeyle yapılabilir. Kahvaltı sofranıza neşe katacak pişi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
KAHVALTILIK PİŞİ İÇİN MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için:
Sıvı yağ
KOLAY PİŞİ TARİFİ
Fırından ekmek hamurunu alın. 1 çorba kaşığı sıvı yağla yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde, parçalar koparın. Elinizle hamuru inceltip, genişletin. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
MAYALI PİŞİ TARİFİ
Mayalı pişi tarifi Nasıl yapılır?
Ilık suyu yoğurma kabına alın.
İçine mayayı ekleyip iyice eritin.
Tuzu da ekleyip karıştırın.
Bir bardak un ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
Aynı işlemi unun tamamı için yapın ve hamurunuzu güzelce yoğurun.
Hamura birkaç damla sıvı yağ ilave edip güzelce toparlanmasını sağlayın.
Üzerini kapattığınız hamuru mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin.
Hamur hazır olunca kızartmalık sıvı yağını tavada kızdırın.
Hamurdan kopardığınız parçaları elinizle açıp düzleştirerek yağa atın.
Her iki tarafını da yağda kızarttığınız pişileri sıcak servis yapın.
Dilerseniz hamurları yağa atmadan önce üstlerine susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun...