Makyajla uyumanın zararları

Göz makyajını silmeden uyumak oldukça hassas olan göz çevrenize büyük zararlar verir. İşte detaylar...

Cildin kendini yenilediği saatler uyku zamanlarına denk geliyor. Eğer uyumadan önce makyajınızı temizlemezseniz cildiniz yeterince nefes almayacaktır ve bu da erken yaşlanmalar, sarkmalar ve çeşitli cilt rahatsızlıkları demek.

Göz sağlığına zarar verir

Rimelle uyumak kirpiklerin zayıflamasına ve dökülmesine neden olur. Ayrıca göz sağlığı için de rimelleri çıkarmadan uyumak şalazyona neden olacaktır. Kirpik diplerinde arpacık çıkması ve ilerleyen dönemlerde göz şekli bozukluğuna yol açabilecek enfeksiyonlara davetiye çıkarırsınız.

Makyajla uyuyup ertesi sabah makyajla uyandığınızda üzerinizdeki ağırlığı ve kötü hissiyatı tahmin edersiniz… Oysa uyumadan önce makyajı güzelce temizleyip, cilde uygun bir nemlendirici sürerseniz ertesi gün daha ferah uyanmış olursunuz.

Göz makyajını silmediğinizde ertesi gün makyajınızı çıkarıp yeniden yapmanız gerekir. Şayet bunu yapmıyorsanız bir gün boyunca yüzünüzde kalmış makyajla dolaşmak inanın hoş bir görüntü değil…

Makyajla uyuduğunuz her zaman cildinizdeki yağ dengesiyle de oynadığınızı unutmayın. Akneli, yorgun ve kırışık bir cilt istemiyorsanız cildinize iyi bakın.