Makyaj yapanları bekleyen cilt faciası! Bakteriler en çok orada birikiyor

Makyaj yaparken fırça temizliği çok önemli. Çünkü bakterilerin en çok ürediği ortam makyaj fırçalarıdır. Bunun dışında makyaj fırçalarında ürün kalıntıları, kir ve yağ toplanır. Cilt için facia olan makyaj fırçalarını temizleme yöntemleri haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Makyaj fırçaları bakterilerin, kirlerin, yağların en rahat biriktiği eşyaların başında geliyor. Cildi korumak ve makyaj fırçalarında kalan zararlı bakterileri öldürmek için fırçaları 7 ila 10 günde bir yıkamak gerekiyor.

İYİ TEMİZLENMEYEN MAKYAJ FIRÇALARININ ZARARLARI

Cilde zarar verir

Sivilce ve döküntü oluşumunu tetikler

Kirli makyaj fırçaları mantar enfeksiyonuna neden olur

Çeşitli enfeksiyonlara neden olur

MAKYAJ FIRÇALARI NASIL TEMİZLENİR?

Makyaj kalıntılarını gidermek için fırçalarınızın uçlarını ılık akan suyun altında durulayın. Fırça başlığının tamamını suya batırmak, sonunda fırça başlığını sapa bağlayan yapıştırıcıyı çözeceğinden yalnızca ucu durulayın.

Bir kaseyi ılık suyla ve bir çorba kaşığı hafif şampuan veya arındırıcı şampuanla doldurun. Sade sabun ve su kullanmak kılları kurutabilir.

Her fırça ucunu kasenin içinde döndürün. İyi bir köpük için avucunuzun içindeki her fırça ucuna da masaj yapabilirsiniz.

Fırça uçlarını akan su altında durulayın.

Su fırçadan temiz akana kadar her fırçayı şampuanlamaya ve durulamaya devam edin.

Fazla nemi temiz ve kuru bir kağıt havluyla sıkın.

Fırçalarınızı, uçları tezgahın kenarından sarkacak şekilde bir havlu üzerine düz bir şekilde kurumaya bırakın. Fırçalarınızı bir kapta dik bir şekilde kurutmayın. Bu, suyun fırçalardan aşağı akmasına ve fırça başlığını sapa bağlayan yapıştırıcının gevşemesine neden olur.