Fırında Makouda pratik yapılışı nasıl? Makouda tarifi nasıl, malzemeleri neler?

Malouda, genellikle meze, garnitür veya bir sandviçin dolgusu olarak yenen bir tür Fas patates yemeğidir. Bu yemek çeşidi daha çok Fas'ta popüler bir sokak yemeğidir. Maakouda, tarifine göre; peynirli, patatesli, gözleme şeklinde yapılabileceği gibi yağda kızartılabilir veya fırınlanabilir. Peki Makouda tarifi nasıl, malzemeleri neler?

Maakouda, neredeyse tüm Faslı aileler tarafından hazırlanan lezzetli bir patates böreğidir. Bazı otlar ve baharatlarla karıştırılmış patates püresinden yapılmış, çırpılmış yumurtaya batırılmış ve sonra kızartılmış gevrek ve baharatlı disk şeklinde bir börektir. Harika bir atıştırmalık veya garnitür olarak servis edilebilir. Peki Makouda nasıl yapılır? İşte 2 Eylül 2021 Makouda tarifi, malzemeleri ve yapılışı

MAKOUDA MALZEMELERİ

4 patates

1 yumurta

1 yemek kaşığı zerdeçal

1 çorba kaşığı kimyon

Çekilmiş karabiber

Tuz

Hamuru beyaz buğday unu

Ayçiçek yağı

MAKOUDA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bu makoudaya ana malzemeyi patates hazırlayarak başladık. Onları soyuyoruz, ama hepsini bir bütün olarak bırakıyoruz, tüm özelliklerini korumaları böyle. Acelemiz varsa, onları daha hızlı kesmek için kesebiliriz. Onları az miktarda su ve tuzla kaynatın. Onları mikrodalgada eşit derecede iyi yapabilirler ve patateslerin büyüklüğüne bağlı olarak 10 dakikada hazırlar.

Patatesler pişirildiğinde, ocaktan alın ve süzün. Bir çeşit püre hazırlamaya başlamak için onları doğrudan bir kâseye koyacağız. Çatal yardımıyla homojen bir kitle oluşana kadar onları eziyoruz.

Bu makoudalara tutarlılık kazandırmak için, yumurtlamaması için biraz temperlendikten sonra bütün bir yumurta koyacağız . Mükemmel bir şekilde bütünleşene kadar patates püresi ile iyice karıştırın. Ayrıca biraz tuz ekledik.

Bu hamurun içine türlerin dahil edilmesinin zamanı gelmiştir, bu geleneksel yemek genellikle zerdeçal ve kimyon içerir. Bu lezzetleri ilk defa deniyorsanız, alışmak için yarım kaşık koyun.

Tüm malzemelere sahip olduktan sonra, elle yaklaşık 5 santimetre çapında bir miktar top oluşturacağız . Hepimiz aynı boyda olmakla ilgileniyoruz, aynı anda yemek yapabilmek için aceleci olmamak ve azar azar yapmak önemlidir.

Kroketleri un ile aşırı pişirin ve bol miktarda sıcak yağda kızartın . Altın olmak için birkaç dakikaya ihtiyaçları olacak. Normalde bu yemek bir miktar çekirdeksiz zeytin ve antre olarak biraz pide ekmeği ile servis edilir.