AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Şalgam suyunda pişmiş spagetti scallop eşliğinde özel misafirlerinize yapabilirsiniz. Tadı ve estetik görüntüsüyle çok sevilen makarnanın tarifi merak ediliyor. Peki şalgam suyunda pişmiş scallop eşliğinde makarna nasıl yapılır? İşte tarifi...
ŞALGAM SUYUNDA PİŞMİŞ SPAGETTİ İÇİN MALZEMELER
1 paket spagetti
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı şalgam suyu
Sıvı yağ+ Tereyağı
Tuz
Karabiber
3 adet Scallop
YAPILIŞI
Bir tencereye şalgam suyunu koyup üzerine spagettileri haşlayacak kadar su ve tuz ilave edip kaynamış suya atıp haşlayın ama kırılmaması için çokta karıştırmayın. Piştikten sonra süzün ve tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağını ekleyip 2 tepeleme çorba kaşığı domates salçasını kavurmaya başlayın. Salça kavrulup özleşince makarna suyundan 2-3 yemek kaşığı ekleyin karabiber ve tuz atın. Scallopları yanına ekleyin. Sonra makarnaları salça sosu ile buluşturup harmanlayın sıcak olarak servis edin.