Makarna suyunu lavaboya dökmeyin! Bakın ne işe yarıyor

Makarna suyunun birçok kullanım alanı bulunuyor. Oldukça ekonomik olan makarna suyu sandığınızdan daha fazla işe yarayabilir. Makarna suyunu mutfakta ya da güzellik için kullanabilirsiniz. Makarna suyunun 5 kullanım alanı haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Makarna yaparken çoğu defa makarna suyunu lavaboya döküyoruz. Aslında makarna suyunu kullanabilecek birçok alan var. İster spagetti, ister kelebek makarna olsun çeşidini ayırmaksızın makarna suyunu evdeki çiçeklerden güzelliğe kadar birçok alanda kullanabilirsiniz.

MAKARNA SUYUNUN 5 KULLANIM ALANI

1. Sos olarak kullanılabilir

Makarna suyu soslara lezzet katar. Pesto sosunuza eklemek de idealdir.

2. Makarna pişirme suyu baklagillerinizi yumuşatmak için idealdir

Makarnanızı pişirirken daima az miktarda pişirme suyu bulundurduğunuzdan emin olun. Makarna suyu nohut, fasulye veya keten tohumlarınızı hem yumuşatmak hem de daha güzel bir tat vermek için faydalı olabilir. Bunu yapmak için, onları gece boyunca suda bekletmeniz yeterli.

3. Çiçekleriniz makarna pişirme suyuyla daha güzel olur

Bu su gerçek bir bahçecilik sırrıdır. Ve haklı olarak mineraller ve besinler açısından zengindir ve bitkilerinizin büyümesine yardımcı olabilir. Tuzlu olmamak kaydıyla ılık olarak dökülmesi tavsiye edilir.

4. Makarna pişirme suyu ayaklarınızı rahatlatmak için idealdir

Makarna suyu uzun bir yürüyüşten sonra şişen ayaklar için rahatlatıcıdır. Hiçbir şeyin bozulmaması için leğene ılık olarak dökülürse ayakları yumuşatır.

5. Makarna pişirme suyu ekmek ve pizza hamurunun dostudur

Mayanıza bir tutam tuzla birlikte birkaç yemek kaşığı makarna suyu ekleyin. Ne kadar çok eklerseniz hamurunuz o kadar yumuşak olur.

6. Makarna pişirme suyuyla saçlarınızı onarın

Bu vitamin ve mineral kaynağı aynı zamanda zarar görmüş saçları da onarabilir. Soğuduktan sonra saçınıza uygulayıp 10 dakika bekletin. Geriye kalan tek şey durulamak.

7. Makarna pişirme suyu çorba tabanı olabilir

Sebze suyu hazırlamak için makarna pişirme suyunu kullanabilirsiniz. Bu suyu buharda pişirilen sebzelere ekleyip birkaç dakika kaynamaya bırakmak da mümkündür. Tadına göre baharatlayın ve çorbanız hazır.