Makarna suyunu dökenler pişman oluyor! Bilinmeyen faydaları herkesi şaşırtıyor

Makarna hem pratik olmasından dolayı hem de lezzetli olmasından dolayı pek çok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Bunun yanı sıra makarna suyunun birçok faydası da bulunuyor. Nitekim makarna suyunun bilinmeyen faydaları herkesi şaşırtıyor. İşte detaylar…

Makarna suyu pek çok insan tarafından tümüyle dökülüyor. Oysa bu durum yanlış olarak nitelendirilebiliyor. Çünkü makarna suyu birçok yarar sağlıyor. Söz konusu yararlar tasarruftan saç bakımına kadar yayılıyor.

MAKARNA SUYUNUN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Makarna hazırlarken birçok insan haşlama yöntemini tercih ediyor. Fakat haşlanan makarnadaki tüm suyun dökülmesi tavsiye edilmiyor. Çünkü makarna suyu birçok fayda sağlayabiliyor. Söz konusu faydalar hem tasarruf sağlıyor hem de daha yumuşak saçlara sahip olmaya yardımcı oluyor. İşte o suyun faydalarından bazıları şu şekilde;

  • Makarna sosu hazırlarken, makarna suyunun kullanılması sosu daha lezzetli hale getirebiliyor.
  • Makarna suyu bakliyatları ıslatmak için kullanılabilir. Nitekim bakliyatlar pişirmeden önce suda ıslatılır. Fakat makarna suyunun içerisinde tuz olduğu da unutulmamalı. Makarna suyu ile ıslatırsanız tuz oranını da hesaplamanız gerekebilir.
  • Makarna suyu saç bakımı için tercih edilebiliyor. Yumuşak saçlara sahip olmaya yardımcı olan söz konusu su, banyo yapmadan bir saat öncesinde saç uçlarına ve saç diplerine sürülür. Haftada bir kez düzenli bir şekilde uygulandıktan sonra faydasını görmek mümkün olabiliyor.
  • Kirli mutfak gereçleri bulaşık makinesine yerleştirilmek isteniyorsa, yerleştirilmeden önce sıcak makarna suyu ile yıkanabilir. Bu sayede bulaşıkların yağlarından kurtulmak mümkün olabilir. Ayrıca su tasarrufu sağlanmış olur.