Makarna, Türkiye'de ve dünyada pek çok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak makarna suyu genellikle gidere dökülüyor. Çünkü bir işe yaramadığı düşünülüyor.
Öte yandan makarna suyunu değerlendirmenin bazı yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan biri, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. Peki, söz konusu yollar neler?
Çok fazla bilinmese de makarna suyunu değerlendirmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Üstelik bu yöntemlerden bazıları kolay bir şekilde gerçekleşiyor. İşte makarna suyunu değerlendirme yollarından bazıları şu şekilde; bakliyat ıslatma, sosa ekleme ve kirli bulaşıkları temizleme.
Bakliyat Islatma: Makarna suyu, bakliyat ıslatmada tercih edilebiliyor. Ancak bu yöntemde sudaki tuz oranı iyi hesaplanmalı. Aksi takdirde tuzu fazla gelebilir.
Sosa Ekleme: Makarna suyu, makarna sosuna tat vermesi için eklenebilir. Ancak dozunda katılması önerilir.
Kirli Bulaşıkları Temizleme: Yağlı ve yemek artıkları bulunan bulaşıklar, bulaşık makinesine yerleştirilmeden önce sıcak makarna suyu ile temizlenebilir.