Magnolia tarifi merak edilen soğuk tatlıların başında geliyor. Peki, magnolia nasıl yapılır? Magnolia malzemeleri neler? Magnolia tatlısı genelde çilekle yapılır. Fakat kivi ve muzla da yapanlar var. Bu tatlının popüler olmasının sebebi soğuk olmasıdır. Özellikle yaz aylarında yemek üzerine soğuk tatlıya kimse hayır diyemez. Hem hafif hem lezzetli olan bu tatlıyı yapmak 30 dakikanızı alır.
ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket süt kreması
10 adet çilek
ARASI VEYA ÜZERİ İÇİN
1 paket bebe bisküvisi ya da pötibör bisküvi
ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ
1. Magnolia tatlısı tarifi için nişasta, şeker, un, toz vanilya ve yumurtayı bir tencerede karıştırarak ocağa alın.
2. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasına engel olun.
3. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Kıvamı yakaladığınızda altını kapatın.
4. Eğer topaklanma oldu ise blenderden geçirin ve soğumaya bırakın.
5. Muhallebi soğurken bisküvileri rondodan geçirin.
6. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket kremayı ekleyin. Ardından blenderla veya çırpma teli ile karıştırın.
7. Cam kâseye, kuplara veya borcama dökebilirsiniz.
8. Sıra en keyifli kısma geldi. İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süsleyin. Evde çilek yoksa kiviyle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.