Muzlu magnolia tarifi sıcak havaların en vazgeçilmez lezzeti. Çünkü bu tatlıyı yapmak hem kolay hem de hemen hemen herkesin evinde bulunan malzemelerden hazırlanıyor. Magnezyum deposu muzla en lezzetli magnolia tarifini deneyebilirsiniz. Ocakta yapılan bu tatlının tek püf noktası muhallebinin akışkan kıvamını tutturmak. Geri kalan her şey çok kolay ilerliyor. Sadece yarım saatte akşam tatlısını yapabilirsiniz.
Muzlu magnolia tarifinde en önemli malzeme süt, nişasta ve muz. İşte 3 adımda muzlu magnolia tarifi ve malzemeleri...
MUZLU MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket süt kreması
4-5 adet muz
ARASI VEYA ÜZERİ İÇİN
1 paket bebe bisküvisi ya da pötibör bisküvi
MUZLU MAGNOLİA TARİFİ
1. Magnolia tatlısı tarifi için nişasta, şeker, un, toz vanilya ve yumurtayı bir tencerede karıştırarak ocağa alın. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasına engel olun.
2. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Kıvamı yakaladığınızda altını kapatın. Eğer topaklanma oldu ise blenderden geçirin ve soğumaya bırakın.
3. Muhallebi soğurken bisküvileri rondodan geçirin. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket kremayı ekleyin. Ardından blenderla veya çırpma teli ile karıştırın. Cam kâseye, kuplara veya borcama dökebilirsiniz. Sıra en keyifli kısma geldi. İlk olarak bisküvi sonra muz ardından muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süsleyin. Muz yerine çilek de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
MAGNEZYUMUN FAYDALARI
Kasların güçlendirir
Sinir sistemine faydalıdır
Kan şekerini dengeler
Kalbe iyi gelir
Kemikleri güçlendirir
Strese ve depresyona iyi gelir
Baş ağrısını azaltır