Magnezyum deposu! Evde enginar reçeli nasıl yapılır?

Kış aylarının en sevilen lezzeti olan enginar, tam bir magnezyum deposudur. Yemeği yapılan enginarın reçeli duyanlar ise çok şaşırdı. Sabah kahvaltılarınıza hizmet eden enginar reçeli karaciğeri tertemiz yapar. Peki evde enginar nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Alternatif tıp uzmanları tarafından karaciğeri temizlemek için ısrarla tavsiye edilen enginardan yapılan reçeli sizler için derledik. Kahvaltı sofralarınıza hizmet eden enginar reçeli, tam bir magnezyum deposudur. Ayrıca yüksek oranda magnezyum barındıran enginar vücuttan toksin atmada oldukça etkilidir.

Enginar reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli detay taze olmasıdır. Taze olan enginardan yapılan reçel uzun süre muhafaza edilir.

EVDE ENGİNAR REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 adet çubuk tarçın

1 adet zencefil

5 adet küçük enginar

5 adet karanfil

Yarım limon suyu

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

YAPILIŞI

Enginarları iyice yıkayın. Akabinde küp küp kesip tencereye koyun.

Tencerenin içerisine suyu koyup kaynatın.

Yumuşayan enginarları blendırdan geçirip içerisine toz şeker, karanfil, zencefil, tarçın ve limon suyunu koyun.

Bir su bardağının yarısı kadar su ekleyip yeniden kaynatın.

20 dakika sonra ocaktan alıp cam kavanozlara koyun.

Her sabah kahvaltıda tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Karadeniz'in kahvaltı efsanesi! Evde Mısır ekmeği nasıl yapılır?