Maden suyunu bardağa koymayın! Meğer doğru bilinen yanlışmış

Maden suyu birçok yerden satın alınabiliyor. Ayrıca sağlık açısından faydalı olduğu düşünülüyor. Tüm bunların sonucunda ise pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ancak maden suyunun bardağa koyulması, doğru bilinen yanlışlardan olarak gündeme geliyor. İşte detaylar…

Maden suyu, sağlıklı ve lezzetli olduğu düşüncesi ile birçok insan tarafından satın alınarak tüketiliyor. Ayrıca düzenli tüketilen maden suyu, vücudun ihtiyaç duyduğu mikro bileşenleri almada faydalı olabiliyor.

Öte yandan maden suyunun bardakta tüketilmesi önerilmiyor. Çünkü bu durum, doğru bilinen yanlışlar arasında gösterilebiliyor. Peki, maden suyu neden bardağa koyulmamalı?

MADEN SUYU NEDEN BARDAĞA KOYULMAMALI?

Maden suyu, sağlık açısından faydalı içecekler arasında işaret ediliyor. Ancak bardağa koyularak tüketilmesi önerilmiyor. Zira maden suyunun tüm faydalarından yararlanabilmek için kendi cam şişesinde içilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü bardağa koyulduğunda köpürebilir. Bunun sonucunda ise içindeki gazın açığa çıkabileceği söyleniyor. Bu sebeple kendi cam şişesinde tüketilmesi öneriliyor.

FAYDALARI NELER?

Maden suyu pek çok insan tarafından sağlıklı olduğu düşüncesi ile tüketiliyor. Peki söz konusu faydalar neler? İşte o içeceğin faydalarından bazıları şu şekilde;

Kemik ve diş sağlığının kuvvetlenmesinde faydalı olabiliyor.

Günlük kalsiyum ihtiyacının giderilmesinde yardımcı olabiliyor.

Kolajen üretimine destekçi olabiliyor.

Mide asidinin dengelenmesinde fayda sağlayabiliyor.

Kan basıncının dengelenmesinde yardımcı olabiliyor.