Love bombing nedir?

Aşk ve ilişkiler derin mevzu. Yeni bir kavram ile karşı karşıyayız: Love bombing. Yani flörtüne çok ilgili, alakalı ve aşk dolu davranmak. Peki ne kadar gerçek? İşte detaylar...

Love bombing son zamanların popüler kavramı. Peki love bombing nedir? Aşk ve ilişkilerde nasıl davranılmalı? İşte yanıtı...

LOVE BOMBİNG NASIL ANLAŞILIR?

Genelde duygusal olarak manipülatif veya istismarcı bir partnerin size gerçekte kim olduğunu göstermesi zaman alır. Bunu akılda tutarak, love bombing'in dikkat edilmesi gereken en erken belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkün:

Yoğun iletişimcilerdir

Yeni biriyle tanışıp çok iyi anlaştığınızda sürekli bir iletişim akışına sahip olmanız oldukça doğal. Ancak sizi mesajlara, aramalara, DM'lere ve beğenilerle boğarsa; bunlar teknoloji tabanlı love bombing'in işaretleri olabilir.

Bunu anlamak için partnerinizin iletişim tarzının size nasıl hissettirdiğini düşünün. Bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteren işaretler arasında, şaşırtıcı derecede agresif veya sinirli bir ton ile başkalarıyla zaman geçirirken size endişeli hissettiren kıskançlık sayılabilir. Arkadaşlarınızla dışarıdayken ve "Sonra konuşalım" diye mesaj attığınızda, sağlıklı ilişkilerdeki çoğu partner, "Tamam bebeğim" diye yanıt verir. Bunu aklınızda tutarak kendinizi suçlu hissetmek yerine eğlenin ve güvende olun.

Hediyeleri abartılıdır

Düşünceli sürprizler, tatlı notlar ve mum ışığında akşam yemekleri, sevdiğiniz birini etkilemenin tipik yolları. Ancak bazı cömert hediyeler -özellikle ilişkinin başlangıç aşamasındayken- istismar eğilimlerinin erken bir işareti olabilir.