Lokum gibi yumuşacık sebzeli omlet! Bu tarifi çocuklar bile yapıyor: Sotelemeden pişirmeyin

Kahvaltılık sebzeli omlet hem sağlıklı hem doyurucu. Sebzeli omlet için sebzeler mutlaka sotelenmeli. Peki sebzeli omlet nasıl yapılır?

NUR SENA SARITAŞ

Sebzeler ince ince doğranmalı. Tava omlet öncesi ısıtılmalı. Soteleme süresi 3 dakika olmalı. Peki sebzeli omlet nasıl yapılır?

İşte kahvaltınız için hızlı, kolay ve lezzetli bir tarif önerisi:

Sebzeli omlet kahvaltınız için ideal tarif. Bu omletin malzemeleri ince ince doğranmalı. İşte adım adım sebzeli omlet tarifi...

Sebzeli Omlet

Malzemeler:

3 adet yumurta

1/2 kırmızı biber (ince doğranmış)

1/2 yeşil biber (ince doğranmış)

1 küçük domates (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)

1 avuç ıspanak yaprağı (isteğe bağlı)

1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Tuz ve karabiber (isteğe göre)

Yapılışı:

Sebzeleri Hazırlayın: Biberleri, domatesi ve ıspanak yapraklarını doğrayın.

Tavayı Isıtın: Orta ateşte bir tavayı ısıtın ve zeytinyağı veya tereyağını ekleyin.

Sebzeleri Soteleyin: Biberleri tavaya ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.

Ardından domates ve ıspanak yapraklarını ekleyip karıştırın.

Yumurtaları Hazırlayın: Bir kasede yumurtaları çırpın, üzerine tuz ve karabiber ekleyin.

Omleti Pişirin: Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün. Karışımın eşit şekilde yayılması için tavayı hafifçe sallayın.

Alt tarafı piştikten sonra (2-3 dakika), rendelenmiş kaşarı serpiştirin.

Katlayarak Servis Edin: Omletin bir tarafını diğerinin üzerine katlayarak servis tabağına alın.

Sunum:

Taze maydanozla süsleyebilir ve yanında taze ekmek, zeytin ve bir bardak çayla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!