Lokum gibi yumuşacık sebzeli omlet! Bu tarifi çocuklar bile yapıyor: Sotelemeden pişirmeyin

Kahvaltılık sebzeli omlet hem sağlıklı hem doyurucu. Sebzeli omlet için sebzeler mutlaka sotelenmeli. Peki sebzeli omlet nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sebzeler ince ince doğranmalı. Tava omlet öncesi ısıtılmalı. Soteleme süresi 3 dakika olmalı. Peki sebzeli omlet nasıl yapılır?

İşte kahvaltınız için hızlı, kolay ve lezzetli bir tarif önerisi:

Sebzeli omlet kahvaltınız için ideal tarif. Bu omletin malzemeleri ince ince doğranmalı. İşte adım adım sebzeli omlet tarifi...

Sebzeli Omlet

Malzemeler:

3 adet yumurta

1/2 kırmızı biber (ince doğranmış)

1/2 yeşil biber (ince doğranmış)

1 küçük domates (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)

1 avuç ıspanak yaprağı (isteğe bağlı)

1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Tuz ve karabiber (isteğe göre)

Yapılışı:

Sebzeleri Hazırlayın: Biberleri, domatesi ve ıspanak yapraklarını doğrayın.

Tavayı Isıtın: Orta ateşte bir tavayı ısıtın ve zeytinyağı veya tereyağını ekleyin.

Sebzeleri Soteleyin: Biberleri tavaya ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin.

Ardından domates ve ıspanak yapraklarını ekleyip karıştırın.

Yumurtaları Hazırlayın: Bir kasede yumurtaları çırpın, üzerine tuz ve karabiber ekleyin.

Omleti Pişirin: Çırpılmış yumurtaları tavaya dökün. Karışımın eşit şekilde yayılması için tavayı hafifçe sallayın.

Alt tarafı piştikten sonra (2-3 dakika), rendelenmiş kaşarı serpiştirin.

Katlayarak Servis Edin: Omletin bir tarafını diğerinin üzerine katlayarak servis tabağına alın.

Sunum:

Taze maydanozla süsleyebilir ve yanında taze ekmek, zeytin ve bir bardak çayla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!