HİLAL ÇAKIR
Gün içinde menüye karar vermek zor. Genelde bu aylarda türlü tarifi tercih ediliyor. Peki, türlü nasıl yapılır? İşte sonbahar ayına uygun adım adım türlü tarifi...
TÜRLÜ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet orta boy patates
1 adet patlıcan
1 su bardağı taze fasulye
2 orta boy soğan
1 kabak
1 havuç
4 orta domates
2 tane sivri biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Sıcak su
Tuz
Karabiber
TÜRLÜ TARİFİ
Türlü tarifi sulu yemek tarifleri arasında en bereketlisi ve kolayı. Öncelikle yağda soğanları kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin. Bir tur karıştırdıktan sonra salçasını ilave edin ve karıştırın.
Sivri biberleri, kabağı, taze fasulyeleri, 2 domatesi, küp doğranmış patatesleri, sonra küçük doğranmış patlıcanları, havucu ve en üste geri kalan domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Sebzelerin biraz üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
En son tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Türlü akşam yemeği menüsüne hazır. Afiyet olsun...
TÜRLÜ YANINA NE GİDER?
Türlü yanına bulgur veya pirinç pilavı, çorbalardan tarhana yapabilirsiniz. Türlü isteğe göre etli de yapılabilir.