Lokum gibi pişen türlü tarifi: Lokantalardaki gibi lezzetli

“Bugün ne pişirsem?” diye merak edenler türlü tarifini araştırıyor. Peki, türlü nasıl yapılır? Bereketli bir tencere yemeği olan türlü güveçte de yapılabiliyor. İşte günün nefis menüsüne özel türlü tarifi ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

Gün içinde menüye karar vermek zor. Genelde bu aylarda türlü tarifi tercih ediliyor. Peki, türlü nasıl yapılır? İşte sonbahar ayına uygun adım adım türlü tarifi...

TÜRLÜ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet orta boy patates

1 adet patlıcan

1 su bardağı taze fasulye

2 orta boy soğan

1 kabak

1 havuç

4 orta domates

2 tane sivri biber

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Sıvı yağ

Sıcak su

Tuz

Karabiber

TÜRLÜ TARİFİ

Türlü tarifi sulu yemek tarifleri arasında en bereketlisi ve kolayı. Öncelikle yağda soğanları kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin. Bir tur karıştırdıktan sonra salçasını ilave edin ve karıştırın.

Sivri biberleri, kabağı, taze fasulyeleri, 2 domatesi, küp doğranmış patatesleri, sonra küçük doğranmış patlıcanları, havucu ve en üste geri kalan domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Sebzelerin biraz üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

En son tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Türlü akşam yemeği menüsüne hazır. Afiyet olsun...

TÜRLÜ YANINA NE GİDER?

Türlü yanına bulgur veya pirinç pilavı, çorbalardan tarhana yapabilirsiniz. Türlü isteğe göre etli de yapılabilir.

Sirke mi limon mu? Kıtır kıtır salatalık turşusu tarifi: Taş gibi ve asla bozulmuyor