Lokman Hekim'in ilaç dediği meyveyi böyle tüketin! Etkisine inanamayacaksınız

Lokman Hekim'in ''Tüketildiği yerde hekime ihtiyaç yoktur.'' dediği meyve kızılcık merak ediliyor. Kızılcık şerbeti ise sevilen içeceklerden biri. Kızılcık şerbeti, mide ülseri ve mide yanmasına birebirdir. İçerisinde K,E, C, A vitaminlerini barındırır. Peki, kızılcık şerbeti tarifi nedir? Kızılcık şerbetinin faydaları nelerdir? İşte tadına doyulmaz evde yapılabilen kızılcık şerbeti tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Lokman Hekim ve İbn-i Sina'nın şifalı bitkileri arasında yer alan kızılcık, şerbetiyle de çok seviliyor. Kızılcık şerbeti mide ülseri ve mide yanmasına iyi geliyor. Peki, kızılcık şerbeti tarifi nedir? Kızılcık şerbetinin faydaları nelerdir? İşte tadına doyulmaz evde yapılabilen kızılcık şerbeti tarifi...

KIZILCIK ŞERBETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Lokman Hekim'in Mutfaklarda öncelikli tüketimi taze meyve olan kızılcık K,E, C, A vitaminleri ve B grubu vitaminleri olan tiamin, riboflavin ve piridoksin açısından zengindir. Bunlara ek olarak kızılcık iyi bir sodyum ve potasyum kaynağıdır.Sağlıklı besinler listesinin başında yer alan kızılcık kırmızı renkte mayhoş bir tada sahiptir.İçerisinde bol miktarda A, C, E vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum maddesi, demir minerali ve daha birçok vitamini içerisinde barındırdığından dolayı faydaları saymakla bitmez. Kızılcığın enerji içeriği oldukça fazladır.

İçerisinde bol miktarda A, C, E vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum maddesi, demir minerali ve daha birçok vitamini içerisinde barındırdığından dolayı faydaları saymakla bitmez. Kızılcığın enerji içeriği oldukça fazladır.Obeziteye karşı savaşır. Kızılcık suyunun obeziteye karşı en ilginç ve şaşırtıcı kısmı diğer meyve sularından daha az tatlı olmasıdır.Mide ülseri gibi mide rahatsızlıklarının azaltılmasına yardımcı olur. Kızılcık kalbimizi korur. Böbrek taşlarına da iyi gelir, bakterileri durdurabilir.

KIZILCIK ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Kızılcık şerbeti her öğün tüketilebilir.

MALZEMELER

500 gram kızılcık

1,5 litre sıcak su

3/4 su bardağı toz şeker

2 adet karanfil (arzuya göre)

YAPILIŞI

Sap ve yaprak kısımları ayıklanmış bol suda yıkadığınız kızılcıkları derin bir tencereye alın.

Sıcak su ilave ettiğiniz kızılcıkları, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan kızılcıkları karanfil ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirin.

Kaynayıp yumuşayan kızılcıkları, bir tülbent ya da ince delikli bir süzgeçten geçirin.

Kızılcıkların özünü bıraktığı sulu karışıma toz şeker ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Cam bir sürahiye aldığınız şerbet karışımını buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.