Lokman Hekim'in dolabından eksik olmuyor! Kanserin bir numaralı ilacı

Kanser rahatsızlığına bir reçete olarak sunulan kızılcık meyvesi adeta bir antibiyotik. Kışın sıklıkla tüketilen kızılcığın şerbeti ve marmelatı tüketilebilir. Adeta kanser savar olan kızılcığın şifaları neler?

HABER MERKEZİ

Binlerce yıl kadar öncesinde Lokman Hekim tarafından tüketilmesi önerilen kızılcığın faydaları saymakla bitmiyor. Bu meyvenin öneminden bahseden Lokman Hekim, kızılcığın kanserden enfeksiyona kadar pek çok hastalığa ilaç niyetine şifa olduğunu söylüyor.

Lokman Hekim tarafından tüketilmesi önerilen kızılcığın faydaları her derde deva oluyor. Bu meyvenin önemine vurgu yapan Lokman Hekim, kızılcığın kanserden enfeksiyona kadar birçok hastalığı ortadan kaldırdığı yönünde görüş bildiriyor.

Geçmişi o kadar çok eskilere dayanmasa da kızılcık, kırmızı rengi ile dikkat çeken sonbaharın en faydalı meyvelerinden sadece birisidir. Yüksek lif oranına sahip kızılcık, etli ve sulu küçük bir meyvedir.

Lokman Hekim

"Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur" diyen Lokman Hekim; bu meyvenin önemine vurgu yapıyor. İçerisinde K,E, C, A vitaminleri ve B grubu vitaminleri olan tiamin, riboflavin ve piridoksin açısından zengin olan kızılcık adeta iyi bir sodyum ve potasyum kaynağı olarak ön plana çıkıyor.

Obeziteye karşı da etkili olan kızılcık suyu, mide ülserine de iyi geliyor. Kalbi de koruyan kızılcık, böbrek taşlarına iyi gelirken kanser hücrelerine de doğrudan etki ediyor. Kanserin ilerlemesini engelleyerek kemikleri güçlendiriyor. Cildinizdeki tüm yağlardan kurtulmanıza ve gözeneklerinizin temizlenmesine yardımcı oluyor.