Lokantayı mutfağınıza taşıyın! Sarıyer böreği tarifi

Sarıyer böreği çok lezzetli bir tarif. İç harcına zengin baharatların girdiği sarıyer böreğinin tarifini sizler için derledik. Peki sarıyer böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Baklavalık yufkayla kat kat yapılabilen sarıyer böreği arasına tereyağı giriyor. Peki kahvaltıda veya çayın yanına tüketebileceğiniz sarıyer böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Sarıyer böreği çok meşhur. Evde deneyebileceğiniz bu börek için birden fazla malzeme gerekiyor. Peki sarıyer böreği nasıl yapılır?

SARIYER BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

21 tane baklavalık yufka

İç harcı için;

200 gr az yağlı kıyma

1 soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

80 gram kuş üzümü

1 çay kaşığı yenibahar

Yarım çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Yufkalarının arasına sürmek için;

100 gram eritilmiş tereyağı

1 buçuk çay bardağı su

SARIYER BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

1. Nemli bir bezin üzerine 1 adet baklava yufkası serin.

2. Yufkanın her yerini bir fırçayla ıslatın ve erittiğiniz tereyağını sürün.

3. Bir başka yufka daha serin ve aynı işlemi uygulayın.

4. Üçüncü yufkayı da serip aynı işlemi yaptıktan sonra şerit şeklinde kıyma harcını Sarıyer böreğinin üzerine koyun.

5. Nemli olan bezi kenarlarından tutarak yavaşça kaydırın ve yufkalara rulo şekli verin. Fırın tepsisine koyarken de U şeklinde olmasına dikkat edin.

6. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

7. En son böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve elinizde kalan yağlı harcı da üzerinde gezdirin.

8. Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!