Acı biber turşusu, sofralarımızın vazgeçilmezi. İşte size Lokanta usulü kıtır kıtır turşunun püf noktaları..
Lokanta tarzı kıtır acı biber turşusu yapımının sırları burada! İşte, evde lokanta kalitesinde kıtır acı biber turşusu yapmanın tüm detayları.
Lokanta usulü kıtır acı biber turşusu yapımı için bilmeniz gerekenler:
* Kıtırlığın Sırrı: Acı biber turşusunun kıtır kıtır olması için biberlerin tazeliğini koruması esastır.
* Gerekli Malzemeler:
* 2 kilogram süs biberi
* 2 büyük boy sarımsak
* 1 yemek kaşığı limon tuzu
* 1 yemek kaşığı toz şeker ya da üzüm pekmezi
* 2 yemek kaşığı kaya tuzu
* Turşu Kurulumu İçin:
* 1 litrelik boş kola ya da su şişesi
Acı Biber Turşusu Hazırlanışı:
1. Biberleri iyice yıkayıp, uçlarından bir delik açın.
2. Sarımsakları soyun.
3. Pet şişeyi yarıya kadar kaynatılmış ve soğutulmuş su ile doldurun, kalan yarıya sirke ekleyin.
4. Bu karışımı geniş bir kapta birleştirin.
5. Limon tuzunu, şekeri ve kaya tuzunu ekleyip karıştırarak eritin.
6. Şişeye önce bir miktar biber, ardından birkaç diş sarımsak ekleyin.
7. Şişe doluncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
8. Şişeyi zaman zaman hafifçe vurarak biberlerin sıkıca yerleşmesini sağlayın.
9. Biberleri şişelere yerleştirdikten sonra, hazırladığınız sirkeli suyu şişenin ağzına kadar dökün.
10. Şişenin kapağını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
Turşu yapımında başka hangi malzemeler kullanılabilir?
Turşu yapımında kullanılabilecek malzemeler oldukça çeşitlidir. İşte bazı yaygın malzemeler ve turşu yapımında kullanılan bazı malzemeler;
* Sebzeler: Kornişon salatalık, lahana, havuç, turp, biber, domates, sarımsak, soğan gibi çeşitli sebzeler.
* Meyveler: Kavun, armut, ayva, erik gibi meyveler de turşu yapımında kullanılabilir.
* Baharatlar: Defne yaprağı, karabiber taneleri, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, tarçın çubuğu gibi baharatlar turşulara farklı tatlar katabilir.
* Sıvılar: Sirke (üzüm, elma, beyaz üzüm, mürver ya da sirke taneleri kullanılabilir), limon suyu, ve tabii ki su.
* Tuz: Tereyağı, deniz veya kaya tuzu tercih edilebilir.
* Diğer katkı maddeleri: Limon tuzu, toz şeker veya üzüm pekmezi gibi tatlandırıcılar ve kıvam vericiler.