Fatimatüzzehra Maslak
Türk mutfağının en gözdesi olan pastırmalı kuru fasulye tarifinin sırlarını sizler için araştırdık. Lokanta ustalarının bile bilmediği bu tarifle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Pastırmalı kuru fasulye Kayseri mutfağında en sevilen lezzetlerden biridir. Ancak tüm ülkede severek tüketilir. Lokantalardaki lezzeti ise bambaşkadır.
Elimizdeki tarif ise lokanta usulünden bile daha lezzetlidir. Ustaların bile hayran kalacağı pastırmalı kuru fasulye tarifi başınızı döndürecek yemelere doyamayacaksınız.
1 su bardağı kuru fasulye
Bir adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı un
1 çay bardağı taze domates püresi
3 dilim pastırma
Karabiber, toz biber, tuz
YAPILIŞI
Kuru fasulyeleri bir gün önceden bekletin.
Ertesi gün suyu süzüp yeniden üzerine 4 su bardağı su ilave edip kaynatın.
O sırada bir tavaya zeytinyağını ekleyip içine soğan doğrayın.
Soğan kavrulduktan sonra içine unu koyup kavurun.
Akabinde domates püresi, salça ve baharatları koyun.
Yarım su bardağı su ilave edin.
Ardından pastırmaları dilimleyip atın ve diğer tenceredeki kuru fasulyelerin üzerine boşaltın.
Afiyet şifa olsun...