Lokanta ustalarını bile kıskandıran tarif! Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

Lokanta ustalarının bile kıskandığı pastırmalı kuru fasulye tarifini sizler için araştırdık. Vazgeçilmez lezzetlerin başında gelen bu lezzet hem damaklarınızı hem de gözünüzü doyuracak. Peki lokanta usulü pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Fatimatüzzehra Maslak

Türk mutfağının en gözdesi olan pastırmalı kuru fasulye tarifinin sırlarını sizler için araştırdık. Lokanta ustalarının bile bilmediği bu tarifle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Pastırmalı kuru fasulye Kayseri mutfağında en sevilen lezzetlerden biridir. Ancak tüm ülkede severek tüketilir. Lokantalardaki lezzeti ise bambaşkadır.

Elimizdeki tarif ise lokanta usulünden bile daha lezzetlidir. Ustaların bile hayran kalacağı pastırmalı kuru fasulye tarifi başınızı döndürecek yemelere doyamayacaksınız.

PASTRIMALI KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı kuru fasulye

Bir adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

Yarım yemek kaşığı un

1 çay bardağı taze domates püresi

3 dilim pastırma

Karabiber, toz biber, tuz

YAPILIŞI

Kuru fasulyeleri bir gün önceden bekletin.

Ertesi gün suyu süzüp yeniden üzerine 4 su bardağı su ilave edip kaynatın.

O sırada bir tavaya zeytinyağını ekleyip içine soğan doğrayın.

Soğan kavrulduktan sonra içine unu koyup kavurun.

Akabinde domates püresi, salça ve baharatları koyun.

Yarım su bardağı su ilave edin.

Ardından pastırmaları dilimleyip atın ve diğer tenceredeki kuru fasulyelerin üzerine boşaltın.

Afiyet şifa olsun...

Kolajen deposu Güney Kore lezzeti! Tavuk suyuna sebzeli noodle çorbası nasıl yapılır?