Lokanta ustaları bile bu tarifi bilmiyor! Orijinal mercimek çorbası nasıl yapılır?

Herkesin en sevdiği çorbalardan biri olan mercimek çorbasının lokanta tarifini sizler için bulduk. Ustalarını bile kıskandıran bu tarifle iftar sofralarını zenginleştirebilirsiniz. Peki orijinal mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anadolu mutfağının en köklü çorbası olan mercimek çorbasının orijinal tarifi sayesinde herkesi kıskandırabilirsiniz. Diğer çorbalardan daha çok tercih edilen mercimek çorbasının kıvamını ve lezzetini tutturmak oldukça zordur. Damaklarda iz bırakan o orijinal tarif ise babaannelerin defterlerinden çıktı. Köylerde yaylalarda sıklıkla yapılan mercimek çorbası aslında tam bir şifa kaynağıdır. Üst solunum yolları hastalıklarında sıklıkla tercih edilir.

ORİJİNAL MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı tereyağı

Bir tatlı kaşığı zeytinyağı

Yarım kuru soğan

Yarım havuç

Yarım patates

1 diş sarımsak

Bir su bardağı kemik suyu

Yarım su bardağı kırmızı mercimek

Tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI

Tencerenin içine yıkanmış mercimekleri koyun.

Üzerine 5 su bardağı su ekleyin.

Üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.

Akabinde ocağın altını gür bir şekilde açın.

İçine kuru soğanı havucu ve patatesi küp küp kesip koyun.

Bir diş sarımsağı rendeleyip baharatları ekleyin.

15 dakika gür ateşte kaynattıktan sonra bir kere blendırdan geçirin.

Ardından içine bir su bardağı kemik suyunu ilave edip ocağı kısın.

Ara ara çorbayı karıştırın.

30 dakika sonra çorbanız hazır.

Afiyet şifa olsun...

Antioksidan deposu içecek! İftar sofrasına layık kiraz şerbeti nasıl yapılır?