AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Anadolu mutfağının en köklü çorbası olan mercimek çorbasının orijinal tarifi sayesinde herkesi kıskandırabilirsiniz. Diğer çorbalardan daha çok tercih edilen mercimek çorbasının kıvamını ve lezzetini tutturmak oldukça zordur. Damaklarda iz bırakan o orijinal tarif ise babaannelerin defterlerinden çıktı. Köylerde yaylalarda sıklıkla yapılan mercimek çorbası aslında tam bir şifa kaynağıdır. Üst solunum yolları hastalıklarında sıklıkla tercih edilir.
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım kuru soğan
Yarım havuç
Yarım patates
1 diş sarımsak
Bir su bardağı kemik suyu
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Tuz, karabiber, kimyon
YAPILIŞI
Tencerenin içine yıkanmış mercimekleri koyun.
Üzerine 5 su bardağı su ekleyin.
Üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
Akabinde ocağın altını gür bir şekilde açın.
İçine kuru soğanı havucu ve patatesi küp küp kesip koyun.
Bir diş sarımsağı rendeleyip baharatları ekleyin.
15 dakika gür ateşte kaynattıktan sonra bir kere blendırdan geçirin.
Ardından içine bir su bardağı kemik suyunu ilave edip ocağı kısın.
Ara ara çorbayı karıştırın.
30 dakika sonra çorbanız hazır.
Afiyet şifa olsun...