Listelere giren bitki, dikeni bile şifalı! Tansiyon düşürücü ve iltihap kurutucu: Toplaması 8 saat sürüyor

Tansiyon düşürmeye yarayan yöntemler araştırılıyor. Bitkiler dünyasında yer alan karamuk dikenli yapısıyla tansiyonla mücadele ediyor. Peki karamuk bitkisini şifaları neler?

Karamuk bitkisi dikenli olduğu için eldivenle toplanıyor. Karamuk aynı zamanda yüksek tansiyonla da mücadele ediyor. İşte tansiyon düşürücü ot...

Tansiyon düşürücü karamuk meyveleri hem taze hem de kuru olarak satılıyor. Vişne hoşafı, üzüm hoşafı gibi içeceklerde ya da tatlılarda karamuk kullanılıyor. Karamuk, tatlı ve hafif ekşi bir lezzete sahip.

TANSİYONA ETKİLİ DİKENİ BİLE FAYDALI

Tansiyonu doğal yollarla düşürmek isteyenler buraya! Bu meyvenin dikenleri ve yaprakları da sağlık açısından faydalı kabul ediliyor. Tansiyon hastalarına önerilen ve doğada doğal olarak yetişen karamuk, mayhoş tadıyla kaynatılarak tüketilir ve vücutta antikor üretimini destekleyerek tansiyonu düşürüyor ve çeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiği düşünülüyor.

KARAMUK MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Tansiyon üzerine etkilidir.

Soğuk algınlığına karşı etkili.

İltihapları iyileştirir.

Şeker hastalarına fayda sağlar.

Tansiyonu düşürür.

Kalp sağlığını korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Enfeksiyon ve bakterileri yok eder.

KARAMUK BİTKİSİ NEREDE KULLANILIR?

Tansiyon düşürücü karamuk kökleri ve gövde kabukları kurutulup çay olarak da kullanılabilir. Meyveler ise taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir; yüksek tansiyondan eser bırakmayan bu meyvelerden tatlılar, şuruplar ve hoşaflar yapılabilir. Ayrıca, yaprakları çorba ve bulgur pilavına lezzet katmak için eklenebilir.