Limonun küflenmesini önleyebilen en basit 2 yöntem! Meğer bu kadar kolaymış

Limon buzdolabında muhafaza edilse bile zamana bağlı olarak küflenebiliyor. Ancak bazı yöntemler ile limonun küflenmesini geciktirmek mümkün olabiliyor. Ayrıca söz konusu 2 yöntem, o besinin tüketim ömrünü artırabilmek için meğer bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Limon; çorba, salata ve içecekler olmak üzere pek çok farklı besinle birlikte tüketilebiliyor. Ayrıca tek başına da tüketilebiliyor. Bunun yanı sıra sağlık açısından da yararları bulunan limonun kısa sürede küflenmesi, birçok insanın moralini bozabiliyor. Bu noktada limonun küflenmesini önleyebilecek yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda 2 yöntem, meğer tüketim ömrünü artırmak bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor.

LİMONUN KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEBİLEN EN BASİT 2 YÖNTEM

Limonun küflenmesini önleyebilen en basit 2 yöntem sayesinde, meğer o besinin tüketim ömrünü artırmak bu kadar kolaymış bile denilebiliyor. Çünkü söz konusu yöntemler sayesinde, limon daha uzun sürede küflenebiliyor. Ayrıca söz konusu 2 yöntem aşağıda yer alıyor.

Kavanoz Yöntemi: Limonlar iyice yıkandıktan sonra bir kavanozun içerisine koyulur. Sonra üzerini geçecek kadar su eklenir. Akabinde kapağı kapatılır ve buzdolabına yerleştirilir. Bu yöntem ile o besinin küflenmesini geciktirmek mümkün olabilir.

Hava Almamasını Sağlamak: Limonlar dilim halde ise, streç film ile sarılabilir. Eğer streç film bulunmuyorsa, kavanozun içerisine de yerleştirilebilir. Bu sayede dilim haldeki limonların hava almaması sağlanabilir. Bunun sonucunda ise söz konusu besin, sertleşme ve kuruma olmadan daha uzun bir süre saklanabilir.