Limonun küflenmesini engelleyebilen 3 pratik yöntem! Oysa bu kadar basitmiş

Limon buzdolabında saklansa bile zamana bağlı olarak küflenebiliyor. Ancak bazı yöntemler sayesinde limonun küflenmesi geciktirilebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemler, tüketim ömrünü artırabilmek için oysa bu kadar basitmiş bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Limon, en fazla tüketilen besinlerden biri olarak ön plana çıkabiliyor. İsteğe bağlı olarak çorbalara, yemeklere ve salatalara katılabiliyor. Ancak birçok faydası da bulunan limonun kısa sürede küflenmesi pek çok insanın canını sıkabiliyor. Bu noktada, limonun küflenmesini yavaşlatabilmek için oysa bu kadar basitmiş bile dedirtebilen bazı yöntemler bulunuyor.

LİMONUN KÜFLENMESİNİ ENGELLEYEBİLEN 3 PRATİK YÖNTEM

Limonun küflenmesini engelleyebilen 3 pratik yöntem sayesinde, tüketim ömrünü artırabilmek mümkün olabiliyor. Çünkü limon, daha geç küflenebiliyor. Ayrıca söz konusu 3 yöntem hemen aşağıda yer alıyor.

  • Limonlar güzelce yıkandıktan sonra nemli bir beze sarılır. Akabinde buzdolabına o şekilde yerleştirilir. Bu yöntem sayesinde küflenmesini yavaşlatabilmek mümkün olabilir.
  • Limonlar güzelce yıkandıktan sonra bir kavanozun içerisine koyulur. Akabinde üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Sonra kavanozun kapağı kapatılır ve buzdolabına kaldırılır. Bu yöntem sayesinde limonların küflenmesi geciktirilebilir. Ayrıca söz konusu yöntem, küflenmeyi geciktirme konusunda oysa bu kadar basitmiş bile dedirtebilir.
  • Limonlar dilim halinde ise, streç bir filme sarılabilir. Eğer streç film yoksa kavanoza da koyulabilir. Bu sayede hava almaması sağlanabilir. Bunun sonucunda ise söz konusu besin, kuruma ve sertleşme olmadan daha uzun bir süre muhafaza edilebilir.