Limonun en lezzetli hali! Limonlu sufle tarifinin püf noktası karışımı koyulaşana kadar çırpmak

Limonlu sufle çayın yanında severek tüketiliyor. Ekşi ve tatlının en lezzetli birleşimi olan limonlu sufle nasıl yapılır? Limonlu suflenin detayları neler?

Hilal Çakır

Limonlu suflenin yapılışında esas olan malzemeleri koyu rengi alıncaya kadar karıştırmak. Peki limonlu sufle nasıl yapılır? Limonlu sufle içerisine en giriyor?

LİMONLU SUFLE TARİFİ

8 adet orta boy limon

3 adet yumurta

0.75 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı un

0.25 su bardağı limon suyu

Hazırlanışı

1- Yıkadığınız limonları, hem tepside dikey durabilmesi hem de kesilen diğer tarafından içini çıkarabilmek için uçlarından kesin.

2- Bir tatlı kaşığı yardımıyla limonların içlerini oyup, suyunu kullanmak için limon içlerini bir kenara ayırın.

3- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.

4- Bir kaseye 3 yumurta sarısı, 1/4 su bardağı toz şeker, 1/4 su bardağı limon suyu, 2 çorba kaşığı un ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.

5- Benmari usulü, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

6- Koyulaşan karışımı soğuyana kadar mikserle çırpın.

7- İçine 3 yumurtanın beyazını ve 2/4 su bardağı şekeri ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırın.

8- Pişirme kağıdı serili bir tepsiye dizdiğiniz limonların içini bir kaşık yardımıyla doldurmaya başlayın.

9- Limonların içini doldururken sufle için yarın cm aralığında kabarma payı vererek doldurmaya dikkat edin.

10- Önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayarlı fırında limonlu sufle kabarana kadar yaklaşık 18-20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.