Limon küfünü engellemek bu kadar kolay! Asla bozulmuyor

Limon yemeklerden salatalara kadar mutfakta birçok alanda tüketilen bir besin. Fakat çabuk bozluyor ya da küfleniyor. Limonu saklamanın birkaç püf noktası var. Bu şekilde asla bozulmuyor ve küflenme süresini de geciktiriyor. İşte limonu buzdolabında saklamanın kuralı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Limonun faydasını almak ya da mis gibi kokusunu almak için ilk günkü tazeliğini koruması önemli. Limonu buzdolabında saklasak da çoğu kez hemen bozuluyor ya da küfleniyor. Limonu bozulmadan saklamanın birkaç yöntemi var. İşte öneriler...

LİMON BUZDOLABINDA NASIL SAKLANIR?

Limonları poşetle sebzeliğe koymak hızlı küflenmesine sebep oluyor. Daha uzun süre saklamak için limonları su dolu bir kavanoza koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. İlk günkü tazeliği hep kalacaktır.

DİĞER YÖNTEM BİBERLEMEK

Öncelikle kavanozlarda saklamak istediğiniz limonları dikkatlice yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.

Ardından limonları halka halka kesin ve çekirdeklerini çıkarın.

Bir kavanoz için malzeme:

1,5 kg limon için 1 acı biber

1 defne yaprağı

1 çay kaşığı dereotu

1 yarım çay kaşığı kişniş tohumu

1 çeyrek çay kaşığı karabiber

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı kaba tuz

Soğuk su

YAPILIŞI

Biberleri ince dilimler halinde kesin. Bir cam kavanoza, tüm malzemeleri biraz acı biberle dökün.

Limon dilimlerini cam kavanoza yerleştirin, tuzu ekleyin ve tüm limonların iyice suya batması için üzerini soğuk suyla kapatın.

Kavanozu kapakla kapatın ve ardından hafifçe sallayın. Limonları buzdolabında birkaç haftadan birkaç aya kadar saklayabilirsiniz.