Limonu donduran yaşadı! En korkutucu hastalığa bile mucize olabilir

Limon mutfaktan temizliğe en favori besin. Peki, limon dondurulursa ne olur? Dondurulmuş limon sağlık ve pratiklik açısından çok faydalı. Çünkü limonun kabuğu kendisinden daha vitaminlidir. İşte dondurulmuş limonun faydaları…

Merve Kantarcı Çulha

Limon en sık tükettiğimiz besinlerden biri. Suyu, kokusu, aroması, lezzeti açısından ve temizlikte kullanılışı yönünden çok değerli. Peki, limon dondurulursa ne olur?

Dondurulmuş limonun faydalarını okuyunca limonu donmuş olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

DONDURULMUŞ LİMONUN FAYDALARI

Dondurulmuş limon, hem sağlık açısından faydalı etkileriyle hem de mutfakta pratik kullanımıyla dikkat çeker. Dondurulmuş limonun bazı önemli faydalarını sizler için derledik.

1. BESİN DEĞERLERİNİ KORUR

Limonun dondurulması, içeriğindeki C vitaminleri, antioksidanlar ve diğer besin gruplarının korunması demektir.

Limon kabuğu dahil her zerresi faydalıdır. Limon kabuğu, limon suyundan daha fazla besin içerir.

2. ANTİOKSİDAN ETKİLER

Limon, serbest radikallerle savaşan flavonoidler ve C vitamini içerir. Dondurulmuş limonun rendelenerek tüketilmesi, bu antioksidanların daha iyi alınmasını sağlar. Kanser gibi hastalıklarla mücadelede vücudun desteklenmesini sağlar.

3. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Dondurulmuş limon, C vitamini yönünden zengin olduğu için hastalıklara karşı koruyucudur.

4. SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEK

Lif oranı yüksek olan limon kabuğu yemeklere, keklere, salatalara eklendiğinde sindirim sistemini çalıştırır.

5. ZAYIFLAMA VE DETOKS ETKİSİ

Limonun metabolizmasını hızlandırdığı ve yağ yakımını desteklediği bilinir. Dondurulmuş limon, detoks içeceklerine eklenerek bu etkisi artırılabilir.

Ketçabın akla gelmeyecek faydası! Altın gibi parlatıyor

Siğil eriten İbn-i Sina reçetesi! Tek yapmanız gereken o bitkiyle deriyi ovalamak