Merve Kantarcı Çulha
Limon en sık tükettiğimiz besinlerden biri. Suyu, kokusu, aroması, lezzeti açısından ve temizlikte kullanılışı yönünden çok değerli. Peki, limon dondurulursa ne olur?
Dondurulmuş limonun faydalarını okuyunca limonu donmuş olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
DONDURULMUŞ LİMONUN FAYDALARI
Dondurulmuş limon, hem sağlık açısından faydalı etkileriyle hem de mutfakta pratik kullanımıyla dikkat çeker. Dondurulmuş limonun bazı önemli faydalarını sizler için derledik.
1. BESİN DEĞERLERİNİ KORUR
Limonun dondurulması, içeriğindeki C vitaminleri, antioksidanlar ve diğer besin gruplarının korunması demektir.
Limon kabuğu dahil her zerresi faydalıdır. Limon kabuğu, limon suyundan daha fazla besin içerir.
2. ANTİOKSİDAN ETKİLER
Limon, serbest radikallerle savaşan flavonoidler ve C vitamini içerir. Dondurulmuş limonun rendelenerek tüketilmesi, bu antioksidanların daha iyi alınmasını sağlar. Kanser gibi hastalıklarla mücadelede vücudun desteklenmesini sağlar.
3. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Dondurulmuş limon, C vitamini yönünden zengin olduğu için hastalıklara karşı koruyucudur.
4. SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEK
Lif oranı yüksek olan limon kabuğu yemeklere, keklere, salatalara eklendiğinde sindirim sistemini çalıştırır.
5. ZAYIFLAMA VE DETOKS ETKİSİ
Limonun metabolizmasını hızlandırdığı ve yağ yakımını desteklediği bilinir. Dondurulmuş limon, detoks içeceklerine eklenerek bu etkisi artırılabilir.