Mutfakta limon gibi bazı besinlerin çok az bir kısmının bile çok işlev görmesi bu besinin devamını ziyan edebiliyor. Bunlardan biri de limon. Bir dilimi alıp kullandığınızda diğer kısmı dolapta hemen bozuluyor. Fakat mutfakta bazı püf noktalar limon gibi bazı besinlerin ömrünü uzatıyor.
LİMONU SAKLAMAK İÇİN MALZEMELER
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı dereotu
1 yarım çay kaşığı kişniş tohumu
1 çeyrek çay kaşığı karabiber
2-3 diş sarımsak
2 çay kaşığı kaba tuz
Soğuk su
1,5 kg limon için 1 pul biber
TARİFİ
Öncelikle kavanozlarda saklamak istediğiniz limonları yıkayın;
Daha sonra emici kağıtla kurutun;
Limonları dilimler halinde kesin ve çekirdeklerini çıkarın;
Biberleri ince dilimler halinde kesin;
Bir cam kavanoza tüm malzemeleri biraz pul biberle dökün.
Limon dilimlerini cam kavanoza koyun, tuzu ekleyin ve üzerini soğuk suyla kaplayarak tüm limonların iyice batmasını sağlayın.
Kavanozun kapağını kapatın ve ardından hafifçe sallayın.
LİMON VE SU
Kavanozun kapağını kapatın ve ardından hafifçe sallayın. Limonları buzdolabında birkaç haftadan birkaç aya kadar saklayabilirsiniz. Bu limon dilimleri, yemeklerinize daha fazla tat ve asit katmak için bunları yemeklerinize eklemenizi sağlayacaktır...
AÇILMIŞ LİMON NASIL SAKLANIR?
Üzerine biraz tuz serpip buzdolabına kaldırın. Suyunu koruyarak birkaç gün saklayabilirsiniz.