Limonlu tiramisu tarifi! Hem ferah hem lezzetli

Limonlu tiramisu tarifi merak ediliyor. Ferah ve lezzetli bir tatlı olan limonlu tiramisunun yapılışı sanıldığı kadar zor değil. Çünkü normal tiramisudan tek farkı kakao yerine limon rendesi kullanmak. İşte püf noktalarıyla birlikte limonlu tiramisu tarifi ve malzemeleri…

HATİCE GÖVENÇ

Limonlu tiramisu tarifi yaz aylarında sofralarda sevilen bir tatlı. Limonun ferahlığından faydalanmak isteyenler tiramisu için kakao yerine limonu kullanıyor. İşte nefis limonlu tiramisu tarifi ve malzemeleri...

LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ MALZEMELER

Krema için:

400 g labne peyniri

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı krema (ya da çırpılmış sıvı krema)

1 limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı limon suyu

Kedidili bisküvileri için:

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı taze limon suyu

1 yemek kaşığı toz şeker

(isteğe bağlı birkaç damla limon aroması)

Üzeri için:

Limon kabuğu rendesi

Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Kremayı Hazırlayın:

Labne peyniri ve pudra şekerini çırpın. Ardından sıvı kremayı ekleyin ve kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Son olarak limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.

Bisküvileri Islatın:

Süt, limon suyu ve şekeri karıştırın. Kedidili bisküvilerini bu karışıma batırarak ıslatın (fazla bekletmeden hızlıca).

Katları Oluşturun:

Bir borcam ya da kupta bisküvi dizin. Üzerine limonlu kremadan sürün. Kat kat aynı işlemi tekrarlayın.

Soğutun ve Servis Edin:

Tatlınızı en az 4 saat (ideali 1 gece) buzdolabında dinlendirin. Servisten önce üzerine limon kabuğu rendesi serpiştirin.

LİMONLU TİRAMİSUNUN PÜF NOKTALARI

Daha yoğun limon tadı isterseniz, kremaya 1 tatlı kaşığı limon aroması ekleyebilirsiniz.

Hafif ekşi sevenler için birkaç parça limon dilimiyle süsleme harika olur. Afiyet olsun!

Canan Karatay, sadesi aklınızı başına getirir diyor! Sabahları içenin hafızası ayakta