AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Makarna; hem öğrenci evlerinde sıklıkla pişen hem de pek çok insanın severek yediği yiyeceklerden biri. Birçok farklı versiyonuyla karşımıza çıkan bu yemek, son zamanlarda yeni bir şekli ile popüler.
Limonlu makarna hiç duydunuz mu? Tuhaf gelebilir ama İtalya'da oldukça popüler.
İtalyan büyükannelerin yaptığı bir tarif olarak bilinen bu makarna tarifi deneyenlerin asla pişman olmadığı bir lezzet. Özellikle makarna severlere müjde niteliğinde olacak olan bu tarifimizi denemek isteyenler için detaylar haberimizde...
MALZEMELER
½ paket linguine makarna
1 limon kabuk rendesi
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
½ limon suyu
¼ su bardağı makarnanın haşlama suyu
200 ml krema
½ su bardağı mozarella
3-4 kaşık kıyılmış maydanoz
Limon dilimleri
Parmesan (üzeri için isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak sosu için tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın.
Üzerine 2 diş sarımsak, 1 limon kabuğu rendesi ve yarım limonun suyunu ekleyin.
Sos piştikten sonra 1 paket krema ve mozarella peynirini ekleyin.
O da kaynadıktan sonra haşlanmış makarna suyundan ekleyerek sosunuzu hazır hale getirin.
Daha sonra tuz ve karabiberi ekleyin.
En son haşladığınız makarnalar ile sosunuzu birleştirin.
Üzerine limon ve kıyılmış maydanozları ekleyin. (dilerseniz parmesan da ekleyebilirsiniz.)
Afiyet olsun...