Limon küflenmesini önleyen 3 basit yöntem! Meğer çözümü bu kadar kolaymış

Limon küflenmesi birçok insan tarafından istenmeyen sorunlar arasında gösterilebiliyor. Çünkü buzdolabında saklanan limonun zamanla bozulduğunu görmek moral bozucu olabiliyor. Öte yandan bazı yöntemler sayesinde limon küflenmesini geciktirmek mümkün olabiliyor. İşte detaylar…

Limon birçok insanın severek tükettiği besinler arasında işaret edilebiliyor. Çünkü pek çok yemeğin ve içeceğin içerisine eklenebiliyor. Ancak söz konusu besin, kısa sürede küflendiğinde moral bozucu olabiliyor. Öte yandan limon küflenmesini önleyebilen bazı yöntemler bulunuyor.

LİMON KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEBİLEN 3 BASİT YÖNTEM

Limon küflenmesi istenmeyen problemler arasında gösterilebiliyor. Bu nedenle küflenmeyi geciktirebilen yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada ön plana çıkabilen 3 basit yöntem, limon küflenmesini geciktirebiliyor. Üstelik, ''meğer çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor. İşte söz konusu 3 yöntem;

Limonlar iyice yıkandıktan sonra nemli bir bez ile sarılır. Ardından buzdolabına yerleştirilir. Bu sayede limon küflenmesini geciktirmek mümkün olabilir.

Güzelce yıkanan limonlar bir kavanoza yerleştirilir. Sonra üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Ardından kavanozun kapağı kapatılır ve buzdolabına koyulur. Böylece limon küflenmesini yavaşlatmak mümkün olabilir.

Dilim halindeki limonlar bir streç filme sarılır. Eğer streç film yoksa kavanoza da koyulabilir. Böylece hava alması engellenebilir. Bu sayede kuruma ve sertleşme problemi ile daha geç karşılaşılabilir.