Limon küfleniyorsa, işte çözümü! Oysa bu kadar basitmiş

Limon küflenmesi pek çok insanın sevmediği durumlar arasında gösterilebilir. Çünkü buzdolabında saklanan limonların bir süre sonra bozulması, kullanılamayacağı anlamına geliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, küflenme problemine çözüm olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Limon pek çok insan tarafından sevilerek tüketilebiliyor. Çünkü pek çok yemeğin ve içeceğin içerisine ilave edilebiliyor. Ancak söz konusu besin kısa sürede küflenebiliyor. Ayrıca bu durum moral bozucu olabiliyor.

Öte yandan limon küflenmesi problemine çözüm olabilen bazı yöntemler bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntemler limon küflenmesini çözmek için, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

LİMON KÜFLENİYORSA, İŞTE ÇÖZÜMÜ

Limon küflenmesi problemini geciktirmeye yardımcı olan 3 basit yöntem bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemler aşağıda yer alıyor.

Limonlar iyice yıkanır ve nemli bir bez ile sarılır. Sonra buzdolabına koyulur. Böylece limon küflenmesini geciktirmek mümkün olabilir.

Limonlar dilim halde ise streç filme sarılır. Streç film bulunmuyorsa kavanoza da koyulabilir. Bu sayede hava alması engellenebilir. Bunun sonucunda ise, kuruma ve sertleşme problemi ile daha geç karşılaşılabilir.

Limonlar güzelce yıkanır ve kavanoza yerleştirilir. Ardından üzerini geçecek miktarda su eklenir. Devamında kavanozun kapağı kapatılır ve buzdolabına yerleştirilir. Bu sayede küflenme sürecini yavaşlatmak mümkün olabilir.