Limon kabuklarını böyle kullanın! Uykusuzluk sorununu çözüyor

Uykusuzluk sorunu şimdi olduğu gibi asırlar önce de birçok insanı rahatsız edebiliyordu. Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden uykusuzluk problemine karşı bazı çalışmalar gerçekleştirmişti. Ayrıca ünlü hekim, limon kabuklarını önermişti. İşte İbn-i Sina'nın limon kabukları önerisi ile ilgili detaylar…

İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok farklı sağlık problemine çözüm önerilerinde bulunmuştu. Ayrıca ünlü hekim uykusuzluk sorununa da değinmişti. Nitekim İbn-i Sina şifa kitaplarında kabuklu besinlerin faydalarına değinerek, etinden çok kabuğunda şifa olan besinler arasında limon kabuklarını işaret etmişti.

İBN-İ SİNA'NIN LİMON KABUKLARI ÖNERİSİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden uykusuzluk problemine karşı limon kabukları tavsiyesinde bulunmuştu. Nitekim limon kabuklarının yararlarından bazıları şu şekilde;

Limon kabukları etrafa esans kokusu yayabiliyor. Yatılan yere bırakıldığında ise solunum yoluyla akciğerlerin C vitamini almasında yardımcı olabiliyor.

Solunum yollarını temizlemeye fayda sağlayabilen limon kabukları, evdeki tozlu hava dengesinin korunmasında yardımcı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da önerdiği limon kabukları, sinirlerin uyarılmasında ve beynin fonksiyonel olarak çalışmasında faydalı olabiliyor. Beyin uyarıcıları açıldığında ise rahat bir uyku sağlanabiliyor. Bunun sonucunda ise, uykusuzluk sorunu çözülebiliyor. Bu nedenle limon kabuklarının bu şekilde kullanılması tavsiye ediliyor.