Limon deyip geçmeyin! Kanseri önlüyor

Türk mutfağında en çok kullanılan ürünlerden biri olan daha çok suyunu sıkarak kullandığımız limonun dondurulmasıyla elde edilen faydalara çok şaşıracaksınız. İşte dondurulmuş limonun bilinmeyen faydaları…

AKSAM.COM.TR

Limon; çorba, salata vb. ürünlerde sıkça kullanılan ve sevilen bir ürün. Yemeklerin lezzetini arttırmasının yanı sıra soğuk algınlığı gibi hastalıkların iyileşmesinde de oldukça etkili bir C vitamini kaynağı. Genellikle suyunu sıkarak kullandığımız limonun dondurulmasının normal kullanıma göre 10 kat daha fazla vitamin içerdiği söyleniyor. Aynı zamanda kanser gibi ciddi rahatsızlıkları da önlediği kanıtlanmış. İşte detaylar...

Kanser hücrelerini öldürüyor

Dünyadaki en büyük ilaç firmalarından biri, 1970'li yıllardan bu yana yapılan testlerde 12 adet kanser tipine limonun fayda sağladığını kanıtlamış. Bu araştırma sonuçları doğrultusunda kemoterapiden daha fazla etkili olduğu söyleniyor. Bunun sebebi ise limonun özünün faydalarının oldukça fazla olması.

Diğer faydaları

- Toksinleri gidererek vücudunuzu dinçleştirir.

-Kist, ur, yumru ve tümörleri küçülterek yok etme özelliğine sahiptir.

-Yapısındaki bileşenler sayesinde kurt ve parazitleri öldürerek

-Cildin yaşlanmasını engeller.

-Doğal bir antidepresandır.