Limon çekirdeklerini değerlendirmenin yolları! Meğer böyle kullanılıyormuş

Limon çekirdekleri bir işe yaramadığı düşüncesi ile pek çok insan tarafından çöpe atılıyor. Öte yandan söz konusu çekirdekleri değerlendirmenin bazı basit yolları bulunuyor. Peki, limon çekirdekleri nasıl değerlendirilir? Detaylar haberimizde…

Limon Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla tüketiliyor. Çünkü salatalara, yemeklere ve içeceklere eklenebiliyor. Öte yandan sade bir şekilde tüketenler de oluyor. Bunun yanı sıra limon çekirdekleri, işe yaramadığı düşüncesi ile pek çok insan tarafından çöpe atılıyor.

Bunun yanı sıra bazı değerlendirme yöntemleri, ''limon çekirdekleri meğer böyle kullanılıyormuş'' bile dedirtebiliyor. Çünkü bazı basit yöntemler sonucunda, limon çekirdeklerini değerlendirmek mümkün olabiliyor. Peki söz konusu değerlendirme yöntemleri neler?

LİMON ÇEKİRDEKLERİNİ DEĞERLENDİRMENİN YOLLARI

Limon çekirdeklerini değerlendirmenin çeşitli yolları bulunuyor. Ancak bu yollardan 3'ü diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. İşte söz konusu limon çekirdeklerini değerlendirmenin 3 yolu; baharat, temizlik malzemesi ve limon çekirdeği çayı.

Baharat: Limon çekirdekleri kurutulduktan sonra öğütülür. Böylece baharat haline getirilir. Elde edilen baharat tercihe bağlı olarak; balık, tavuk ve sebze gibi yemeklerde kullanılabilir.

Temizlik Malzemesi: Sirkenin içine 3-4 adet limon çekirdeği kırılarak atılır. Böylece doğal temizleyici elde etmek mümkün olabilir. Elde edilen temizleyici, yüzey temizliğinde kullanılabilir.

Limon Çekirdeği Çayı: Limon çekirdekleri kaynar suya eklenerek ortalama 10 dakika demlenir. Ardından bal ve limon dilimleri ilave edilebilir.