Okan Kabuk
Limon çekirdekleri birçok farklı alanda kullanılabiliyor. Ancak söz konusu alanlar bilinmediği için limon çekirdekleri genellikle çöpe atılıyor. Ayrıca söz konusu değerlendirme alanlarını öğrenenler, limon çekirdeklerini çöpe attıklarından dolayı adeta pişman bile olabiliyorlar.
Limon çekirdeklerini değerlendirmenin pek çok farklı yolu bulunuyor. Ancak 3 yöntem, diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. Nitekim 3 yöntemi yeni öğrenenler, limon çekirdeklerini çöpe attıklarına adeta pişman bile olabiliyorlar. Ayrıca 3 yöntem şu şekilde; baharat yapma, limon çekirdeği çayı ve temizlik malzemesi.
Baharat Yapma: Limon çekirdekleri kurutulur ve öğütülür. Bu sayede baharat haline getirilebilir. Ayrıca balık, tavuk ve sebze gibi yemeklerde de tercihe bağlı olarak kullanılabilir.
Limon Çekirdeği Çayı: Limon çekirdekleri kaynar suyun içerisine koyularak 10 dakika kadar demlenir. İçerisine bal ve limon dilimleri eklenir.
Temizlik Malzemesi: Doğal temizleyici olarak limon çekirdekleri kullanılabilir. Bu işlem için sirkenin içerisine 3-4 adet limon çekirdeğinin kırılarak atılması, yüzey temizliği için yeterli olabilir.