Limon çekirdekleri pek çok farklı alanda değerlendirilebiliyor. Ancak birçok insan söz konusu alanları bilmediği için limon çekirdeklerini çöpe atabiliyor. Bunun sonucunda ise limon çekirdeklerinin değerlendirme alanlarını ilk kez öğrenenler, çöpe attıklarına adeta pişman bile olabiliyorlar.
Limon çekirdeklerini değerlendirmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemleri ilk kez öğrenenler, ''meğer böyle değerlendiriliyormuş'' bile diyebiliyor. Öte yandan limon çekirdeklerini değerlendirme yolları arasındaki 3 yöntem şu şekilde; limon çekirdeği çayı, temizlik malzemesi ve baharat yapma.
Limon Çekirdeği Çayı: Kaynar suyun içinde 10 dakika kadar limon çekirdekleri demlenir. Devamında içerisine bal ve limon dilimleri de eklenebilir.
Temizlik Malzemesi: Sirkeye 3-4 adet limon çekirdeği kırılarak atılır. Bu sayede temizlik malzemesi elde edilebilir.
Baharat Yapma: Limon çekirdekleri baharat haline getirilmek için kurutulur ve öğütülür. Ayrıca söz konusu baharat; balık, sebze ve tavuk gibi yemeklerde isteğe bağlı olarak kullanılabilir.