KADİR TEKİN
Akşam yemeğinde hem hafif hem de saatlerce tok tutan zeytinyağlı pırasa tarifi birçok kişinin favorisi oldu. Yoğun lif içeriği sayesinde sindirimi rahatlatan, midede uzun süre kalıp açlık hissini bastıran zeytinyağlı pırasa tarifi sağlıklı beslenmek isteyenler için birebir.
Zeytinyağının aromasıyla birleşen pırasa ve havuç, sofralara hem şifa hem lezzet katıyor. Üstelik yapımı oldukça pratik. Peki, zeytinyağlı pırasa tarifi nasıl yapılır? İşte en kolay ve en lezzetli zeytinyağlı pırasa tarifi...
Malzemeler
1 kg pırasa (temizlenmiş, doğranmış)
2 adet havuç (halka doğranmış)
1 adet patates (opsiyonel, küp doğranmış)
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 bardak sıcak su
Yarım limon suyu
Tencereye zeytinyağını alın, havuçları hafifçe kavurun.
Pırasaları ekleyip birkaç dakika karıştırın.
Pirinç, şeker, tuz ve limon suyunu ilave edin.
Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Dinlendikten sonra soğuk ya da ılık servis edin.
Servis Önerisi
Yanına yoğurt veya ayran,
Üstüne biraz zeytinyağı ve limon,
Soğuk başlangıç ya da ana yemek olarak servis edilebilir.