Lif deposu akşam yemeği: Zeytinyağlı pırasa tarifi! Saatlerce tok tutuyor

Lif oranı yüksek olduğu için sindirimi rahatlatan, tok tutan ve kalorisi düşük olan zeytinyağlı pırasa, sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi hâline geldi. Doğal aroması ve zeytinyağının kattığı eşsiz lezzetle zeytinyağlı pırasa tarifi kış aylarında en ideal akşam yemeği seçenekleri arasında yer alıyor. Peki, zeytinyağlı pırasa tarifi nasıl hazırlanır? İşte lif deposu akşam yemeği…

KADİR TEKİN

Akşam yemeğinde hem hafif hem de saatlerce tok tutan zeytinyağlı pırasa tarifi birçok kişinin favorisi oldu. Yoğun lif içeriği sayesinde sindirimi rahatlatan, midede uzun süre kalıp açlık hissini bastıran zeytinyağlı pırasa tarifi sağlıklı beslenmek isteyenler için birebir.

LİF DEPOSU AKŞAM YEMEĞİ: SAATLERCE TOK TUTUYOR

Zeytinyağının aromasıyla birleşen pırasa ve havuç, sofralara hem şifa hem lezzet katıyor. Üstelik yapımı oldukça pratik. Peki, zeytinyağlı pırasa tarifi nasıl yapılır? İşte en kolay ve en lezzetli zeytinyağlı pırasa tarifi...

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ

Malzemeler

1 kg pırasa (temizlenmiş, doğranmış)

2 adet havuç (halka doğranmış)

1 adet patates (opsiyonel, küp doğranmış)

5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı pirinç

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

1 bardak sıcak su

Yarım limon suyu

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİNİN ADIM ADIM YAPILIŞI

Tencereye zeytinyağını alın, havuçları hafifçe kavurun.

Pırasaları ekleyip birkaç dakika karıştırın.

Pirinç, şeker, tuz ve limon suyunu ilave edin.

Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Dinlendikten sonra soğuk ya da ılık servis edin.

Servis Önerisi

Yanına yoğurt veya ayran,

Üstüne biraz zeytinyağı ve limon,

Soğuk başlangıç ya da ana yemek olarak servis edilebilir.