Lezzetli karpuz seçmenin 3 basit yolu! Oysa bu kadar kolaymış

Karpuz sezonunun açılmasıyla birlikte pek çok insan lezzetlisini seçmenin yöntemlerini araştırıyor. Çünkü her alınan meyve aynı lezzette çıkmıyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, lezzetli karpuz seçmeyi sağlayabiliyor. İşte detaylar…

Karpuz sıcak havalarda en sık tüketilen meyveler arasında gösterilebilir. Çünkü lezzetli olmasının yanı sıra serinlik hissi sağlayabiliyor. Ancak her satın alınan karpuz aynı lezzette olmuyor. Bu nedenle lezzetlisini seçmenin yöntemleri araştırılabiliyor.

Öte yandan lezzetli karpuz seçmenin 3 basit yöntemi bulunuyor. Üstelik söz konusu yöntemler, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

LEZZETLİ KARPUZ SEÇMENİN 3 BASİT YOLU

Karpuz seçmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri daha kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim söz konusu meyvenin lezzetlisini seçmenin 3 basit yolu şu şekilde; ağırlığına bakmak, lekesine bakmak ve sapına bakmak.

Ağırlığına Bakmak: Bu meyvenin boyutuna göre ağırlığının fazla olması öneriliyor. Bu sayede lezzetlisini seçmek mümkün olabilir.

Lekesine Bakmak: Karpuzdaki çatlak ve leke izleri, olgunlaştığının göstergesi olabilir. Ayrıca karpuzun üzerindeki ufak kahverengi noktalar, tatlı olduğunun işareti olabilir.

Sapına Bakmak: Karpuzun sapı kuru ise olgun olduğunun işareti olabilir. Ancak sapı kuru değil ve yeşil ise, erken toplandığının göstergesi olabilir.