3 adımda tavada patatesli börek tarifi

Kahvaltılık tarifler merak ediliyor. Patates ise kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti. Peki tavada patatesli börek nasıl yapılır? İşte cevabı...

Börekler genelde fırında yapılıyor. Peki hiç tavada pişen patatesli börek denediniz mi? İşte tavada pişen patatesli börek tarifi...

3 ADIMDA TAVADA PATATESLİ BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet orta boy haşlanmış patates

2 adet büyük boy yumurta

4 yemek kaşığı un

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı beyaz peynir

1 çay bardağı lor peyniri

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve bir kabın içerisine alın. Üzerine yumurtaları kırın.

Zeytinyağı, un ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın. Son olarak peynirleri de ilave ederek güzelce karıştırın.

Tavanızı zeytinyağı ya da tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. Hazırladığınız harcı tavaya aktarın ve elinizle sıkı sıkı olacak şekilde düzeltin.

Ardından tavanızı ocağa alın ve ocağın altını kışık ateşte yakarak pişirme işlemine başlayın. Varsa tavanızın kapağını kapatın.

Bir yüzü pişince kapak yardımıyla ters çevirin. Ters çevirdiğinizde kapağın üzerinden kaydırarak yeniden tavaya aktarın ve diğer yüzü kızarana kadar güzelce pişirin.

Tavadan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!